Okupljeni građani skandirali su "Hoćemo pravdu", "Dosta smo trpjeli" i "Počnite raditi".

Ovo okupljanje ranije je najavio šef pokreta Vjera, narod, država Sanin Musa.

On je u objavi na Facebooku održavanje skupa uz poruku da "vlastodršci moraju čuti glas i osjetiti gnjev naroda".

Musa je danas istakao kako su HDZ i SNSD osnovne kočnice napretka države, ali da im nije trebalao puno za dogovor kada je u pitanju bilo povećanje plaće. Kako dodaje, traže "samo malo pravde i poštenja".

“Bosna i Hercegovina nije siromašna država. Ona je bogata ržava. Kada bi se bogatstvo ravnomjerno raspoređivala prema stanovnicima bila bi jedna od bogatijih država Evrope”, naveo je Musa.

Munir Isaković ističe kako 12 godina prima po 403 KM, a da su političari sebi za nekoliko sati izgasali povećanje plate za 500 KM.

“Shodno tome pozivam vlast da prestane sa diskriminacijom, Ujedinjene nacije su nam dali alatku, gospodo ima da je implementirate. Osobe sa invalidditetom u BiH su ispod svake margine. Pozivam zakonodavce da se osobe s ainvaliditetom ocijenjuju isključivo po invalidnosti. Gospodo, nama ne treba sadaka, hoćemo život dostojan čovjeka. I mi imamo pravo na porodicu, da se neko brine o nama, da jedemo. Ne treba nam sadaka, samo ono što je garantovano Konvencijom prava osoba sa invaliditetom”, poručuje Isaković.

Prisutnima su se obratili i mnogi drugi građani.