Bobu Dylanu, jednom od najvećih muzičara u historiji popularne muzike, ponuđena je uloga u seriji "Coronation Street" nakon što je otkrio da je veliki fan ove ITV-jeve sapunice.

Pjevač je govorio o svojoj naklonosti prema dugotrajnoj seriji u rijetkom intervjuu za "The Wall Street Journal". Bob Dylan je rekao da se zbog gledanja ovog programa na turnejama uvijek osjeća "kao kod kuće".

Kao odgovor, producent "Coronation Streeta" Iain MacLeod rekao je za "Daily Telegraph" da bi slavni muzičar mogao pjevati karaoke s likovima Kenom Barlowom i Ritom Sullivan. On je već zamislio da bi se Bob Dylan mogao okušati u tzv. open mic nightu u famoznom Rovers Return pubu, događaju tokom kojeg bilo ko iz publike može izaći na binu i otpjevati pjesmu ili ispričati vic, samo ako pristane da se pojavi.

"Oduševljava me to što čujem da je Bob Dylan gledalac naše serije. Volio bih kada bi se realizirala ideja njegovog pojavljivanja jedne noći u Rovers Returnu", rekao je MacLeod.

Dylan je izdao svoj istoimeni debi album 1962. godine, dvije godine nakon emitiranja prve epizode "Coronation Streeta".

Upravo o ovom je MacLeod dodao: "I on i 'Coronation Street' uspostavili su svoju reputaciju 1960-ih, zalagali su se skupa za radničku klasu i njeno pravo da progovori, pričaju priče s posebnim senzibilitetom i smislom za humor."