Na sjednici Skupštine Kantona Sarajevo danas je došlo do incidenta, zamalo žestokog fizičkog sukoba između Harisa Zahiragića (SDA) i Elvisa Vrete (NiP), ali se ipak sve završilo naguravanjem.

Do sukoba je došlo nakon što je zastupnik Faruk Kapidžić (SDA) napustio sjednicu, vidno izrevoltiran, nakon što je upozoravao predsjedavajućeg Elvedina Okerića (NiP) da je i pitanje promjene loga Memorijalnog centra Sarajevo također tema za Skupštinu i tačku dnevnog reda o kojoj se raspravlja. Okerić je prvo isključio mikrofon Kapdžiću, zatim njegovu izjavu nazvao "spinovanjem" a potom brutalno slagao da je odluku o mijenjanju loga donijela bivša uprava koju je imenovala bivša vlast. SDA-ovci, kojima je uskraćena replika, burno su reagirali na takve laži.

Kako se vidi na snimku, Zahiragić je prišao do predsjedavajućeg Elvedina Okerića (NiP) vičući mu "sram te bilo" i "šonjo", dok je Okerić njega nazivao "balavcem".

Potom je do Zahiragića ustao Vreto u pokušaju da ga smiri, ali Zahiragić ga je odgurivao od sebe, pa se još nekoliko zastupnika uključilo u sve.

Kako je to izgledalo pogledajte na videu.