Direktor Kamernog teatra 55 Emir Hadžihafizbegović ostat će na toj poziciji, nakon što je dobio podršku v.d. Upravnog odbora, saopćio je Kamerni teatar 55.

Upravni odbor Kamernog teatra jednoglasno je usvojio Informaciju o radu ove ustanove za prvih šest mjeseci, te informaciju o planiranim aktivnostima za sezonu 2022/2023. s informacijom o izmirenim finansijskim aktivnostima i finansijskim planom do kraja tekuće godine.

Također, V.d. Upravni odbor jednoglasno je donio zaključak da se Odbor, kao organ upravljanja Teatrom, obrati Ministarstvu kulture i sporta Kantona Sarajevo sa zahtjevom davanja suglasnosti JU Kamerni teatar 55 Sarajevo za zapošljavanje neophodnog kadra, te zaključak da se Upravni odbor obrati Ministarstvu finansija Kantona Sarajevo sa zahtjevom da se budžet JU Kamerni teatar 55 Sarajevo uveća za 80.000 KM, saopćio je Kamerni teatar.

Podsjetimo, direktor SARTR-a Aleš Kurt smijenjen je nedavno nakon što Izvještaj o radu SARTR-a nije pozitivno ocijenjen u Skupštini Kantona Sarajevo. Na mjesto v.d. direktora SARTR-a odabrana je Maja Salkić, a Kurt je poručio da neće ulagati nikakvu žalbu na smjenu, jer, tvrdi da to “nema smisla”.

Iako je i Emir Hadžihafizbegović bio na “listi za odstrel”, s tim da mu se pripisivao i sukob interesa, odnosno to da ne može biti član Predsjedništva SDA, a ujedno i direktor Kamernog teatra 55, do njegove smjene još nije došlo.

(Izvor: Faktor)