Zvaničnik SDP-a Dragan Stevanović, član Vijeća Grada Sarajeva, u januaru 2022. godine je žalio zbog smrti doktora Dragoljuba Lazarevića. „Posljednji pozdrav dobrom čovjeku...“, napisao je Stevanović. Za kim je to naricao sarajevski gradski vijećnik? Lazarević je pred početak velikosrpske agresije pobjegao iz Sarajeva, iz tadašnje Vojne bolnice i obreo se kod Radovana Karadžića, Biljane Plavšić, Nikole Koljevića i svite najvećih zločinaca koje je svijet vidio nakon Drugog svjetskog rata. Nečovjek u bijelom postaje hirurg u Bolnici Glavnog štaba VRS u Podromaniji kod Sokoca.

U maju 2023. godine, gostujući na „Al Jazeeri Balkans“, Stevanović za grupu „AntiDayton“ govori da su „politički nasilnici i prevaranti“. Stevanović se tako aktivno uključio u hajku ostataka rahmetli „Avaza“, salonskih ljevičara i onoga što se posprdno naziva FGR-om, a čija je meta ovih dana gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić. Inače, stranačka kolegica Dragana Stevanovića.

Svima je njima porastao tlak nakon što je Karić u svom kabinetu primila članove ovog pokreta i uručila im priznanje zbog njihovog angažmana i pomoći postradalima nakon zemljotresa u Türkiye, čime su osvjetlali obraz Sarajeva i Bosne i Hercegovine.

Stevanoviću i ostatku medijsko-tviterskih halaša to je nebitno, oni su napali na Karić jer je nagradila one za koje smatraju da su estradizirali  kolektivno sjećanje obilježavajući bitne datume, osobe i događaje iz vremena dvostruke Agresije na Bosnu i Hercegovinu.

Ostat će, dakle, zabilježeno. Hirurg Ratka Mladića, koji je njegovao njegove vojnike da zdraviji i jači nastave ubijati bošnjačku djecu i žene i snažniji se boriti protiv samostalne BiH, vrijedan je Stevanovićeve hvale, simpatije i žaljenja, dok su mu ljiljani „AntiDaytona“ nepoželjni.