Tim povodom danas je na spomen-česmi u Stupnom Dolu položeno cvijeće, a potom upriličen obilazak mezarja u selu. Polaganju cvijeća i odavanju počasti žrtvama ovog stravičnog ratnog zločina prisustvovao su i predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić, ministar vanjskih poslova BiH Elmedin Konaković i brojni drugi predstavnici političkog, kulturnog i vjerskog života.

Tokom krvavog pohoda jedinica "Apostoli" i "Maturice" HVO-a iz Kiseljaka stradalo je 17 žena, petero djece, kao i veći broj staraca. Jedanaest osoba je živo zapaljeno. Najmlađa ubijena osoba bila je dvogodišnja Sabina Likić. Ubijeni su i trogodišnji Indira Žutić i Enis Likić. Spaljeno je 58 kuća i mjesna džamija. Selo je potpuno uništeno.

Intoniranjem himne BiH, čitanjem imena ubijenih i polaganjem cvijeća i obilaskom mezarja veliki broj članova porodica žrtava, građana Stupnog Dola, ali i Vareša i ove godine se prisjetio najmilijih.

Grupa omladine i članova Saveza logoraša BiH danas su transparentom iz Stupnog Dola poslali i poruku podrške Palestini i palestinskom narodu koji su danima na meti žestokih izraelskih napada.

Za zločin u Stupnom Dolu osuđeni su Ivica Rajić, Miroslav Anić i Dominik Ilijašević Como, a spomenut je i kao dio udruženog zločinačkog poduhvata u pravosnažnoj presudi Haškog tribunala šestorici političkih i vojnih vođa samoproglašene Herceg-Bosne.