Harun ef. Eminagić, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Priboj, nakon ubistva Ervina Ćelahmetovića u ovom gradu u Srbiji odlučio je na svom Facebook profilu podijeliti vlastito iskustva s komšijama Srbima.

Kako je istakao, prvo su njemu, kao glavnom imamu u Priboju, i njegovoj porodici prijetili smrću.

“Policija reče da su uradili što je do njih, sud nijem. Potom su brutalni verbalni napad i vrijeđanje pretrpjeli hodžinica i njena kćerka zbog mahrame na glavi. Policija reče da su uradili što je do njih, sud kaže nema elemenata vrijeđanja na vjerskoj osnovi. Zatim, raspjevani pripadnici Granične policije i samoprozvane vojvode poslaše nam poruku istrebljenja, a omladina bi da puca u džamije za svoj najveći vjerski praznik. Policija reče da su uradila što je do njih, a sud presudi i vidjesmo kako i jedni i drugi (ne)završiše. Sinoć... sinoć je ipak policajac uradio što je do njega i to ne obični, već elitni pripadnik MUP-a, u našoj čaršiji, gdje se trudimo da ima mjesta za svakoga i djecu učimo pravim vrijednostima, kabadahija demonstrira silu s beogradskih ulica ugasivši mladi život. A sud... vidjet ćemo. Ili, možda, opet nećemo?!”, pita Eminagić.

On je na kraju objave uputio i dovu.

“Molim Allaha Milostivog i Samilosnog da se Ervinu smiluje i džennetom ga obraduje, njegovoj porodici podari sabura, a elitnom zlotvoru i kukavici što pobježe sa mjesta zločina pravednu kaznu ovoga svijeta, jer na onom svijetu znamo šta ga čeka!”

Da stvar bude još gora potrudilo se Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije koje je objavilo saopćenje o ubistvu u Priboju u kojem se navodi da je Ervin Ćelahmetović "pao i udario glavom o šank", čime se zapravo brutalno ubistvo nastoji prikazati kao nesretan slučaj.

“Osumnjičeni koji je bio van dužnosti, tereti se da je, oko ponoći, u jednom ugostiteljskom objektu u Priboju, zadao više udaraca tridesetpetogodišnjem muškarcu koji je pao i, kako se sumnja, udario glavom o šank”, stoji u saopćenju srbijanskog MUP-a.

VIŠE O TEMI: Ubistvo u Priboju: Policajac krvnički na smrt pretukao Bošnjaka