Filmska diva Betty White uskoro će napuniti 100 godina i već je detaljno isplanirala kako će proslaviti ovaj „životni jubilej“.

Bivša Zlatna djevojka i nacionalno blago 17. januara navršava trocifren broj godina i poziva fanove da proslave s njom projekcijom posebnog filma pod nazivom „Betty White: 100 Years Young – A Birthday Celebration“.

Film, koji su snimili Steve Boettcher i Mike Trinklein, prati White u njenom svakodnevnom životu, uključujući događaje iza kulisa na setovima, rad s njenim uredskim osobljem, zabavu kod kuće i još mnogo toga.

Zvjezdani sastav prijatelja koje je pozvan na rođendansku zabavu uključuje Ryana Reynoldsa, Tinu Fey, Roberta Redforda, Linu Manuel-Mirandu, Clinta Eastwooda, Morgana Freemana, Jayja Lenoa, Carol Burnett, Craiga Fergusona, Jimmyja Kimmela, Valerie Bertinelli, Jamesa Cordena, Wendy Malick, a pridružit će joj se i Jennifer Love Hewitt.

Također, film je prepun isječaka iz nekih od kultnih uloga Betty White, uključujući Rose u „Golden Girls“, njenu voditeljsku rolu u „Saturday Night Live“, njenu reklamu za Super Bowl/Snickers te njenu ulogu Sue Ann u „The Mary Tyler Moore“.

Film obrađuje i ulogu Betty White kao prve žene koja je producirala nacionalnu TV emisiju i prve žene koja je dobila nominaciju za Emmyja.

„Ko ne voli zabavu?! Ova će biti odlična“, izjavila je za CNN Betty White.