Reagirajući u Facebook objavi na anonimno pismo, koje su dobili zastupnici u Skupštini Kantona Sarajevo, o navodnom nelegalnom sticanju njegove diplome, Elmedin Dino Konaković poziva profesoricu Sebiju Izetbegović da “zajedno” odu do njegovog i njenog fakulteta da provjere kako je ko stekao diplomu. Malo je to čudno – zašto bi zastupnik Konaković bilo šta dokazivao profesorici Izetbegović i zašto bi profesorica Izetbegović bilo šta dokazivala predsjedniku jedne političke partije.

Bilo bi ozbiljnije, odgovornije da, kao apsolutni vladar Kantona Sarajevo, pozove svog “podređenog” Erduana Kafedžića iz Ureda za borbu protiv korupcije, da ta institucija provjeri kako je Konaković došao do diplome. Dobro, nije baš realno da će se Kafedžić baviti svojim “šefom”, a nije realno ni to da bi se Kafedžić time ozbiljno bavio. Ako se u narednim danima, što je malo vjerovatno, Kafedžić ipak pozabavi Konakovićevim studentskim životom, rezultat će biti samo to da će nedvosmisleno potvrditi – Kifla je wunderkind.

Da malo, u stilu Elmedina Konakovića, skrenemo pažnju s diplome, iako ta priča, kako on reče, neće nestati – što je zapravo jedna od rijetkih istina koje je izrekao – te da spomenemo i to kako je Konaković vjerni čitalac Stava. Nije do Stava, niko ne bira svoje čitatelje.

Naime, tvrdnju da je vjerni čitalac Stava i da je neozbiljan, dokazao je u svom Facebook postu. Napisao je ovako: “Ovog puta samo stranački mediji (Hayat, Stav, Faktor), niko ozbiljan se ne bavi lošim spinovima istrošenih KOS-ovaca, al’ evo ja hoću.”

Dakle, s obzirom na to da se niko ozbiljan ne bavi iznova otvorenom temom njegove diplome, bit će da je Konaković, koji se time bavi – neozbiljan. A budući da se time bave samo “stranački mediji”, Hayat, Stav i Faktor, iako su vijest prenosili i drugi mediji, naprimjer “Oslobođenje”, očito je da Konaković čita i gleda samo Hayat, Stav i Faktor. Ili možda opet ne govori istinu?