“Da Konaković i Nikšić imaju imalo obraza i političke odgovornosti, i da stvarno žele dobro Bosni i Hercegovini, kako to tvrde, sami bi povukli Heleza. Svaki pokušaj pravdanja Helezove neuračunljivosti govori da je glavni cilj da se ne postigne nikakav dogovor i da oni na taj način najviše profitiraju”, objavio je predsjednik Republike srpske na X-u.

Dodik smatra kako o Bosni i Hercegovini najbolje govori činjenica da na tako važnoj poziciji u Vijeću ministara imamo “jednu politički neuračunljivu ličnost, koju je ispod svakog nivoa i komentarisati”, te dodaje da javnost treba znati “da takvom beskičmenjaku, koji provocira sukobe, prijeti i bezočno laže, ’trojka’ daje podršku da to radi i da je to sve unaprijed smišljeno”.

Ne ga bi čudilo, piše Dodik, da je okupljanje “trojkaškog ansambla” u Banjoj Luci za 25. novembar povodom Dana državnosti poslužilo zapravo za prikrivanje neslaganja i problema koje “trojka” ima u Federaciji “jer ne mogu da se dogovore”.

Dodik smatra je da je izjava generalnog sekretara NATO-a Jensa Stoltenberga “da bez Republike srpske nema nikakvog NATO puta” izazvala “pravi potres” u Federaciji i da zato dolaze “svi ovi napadi, plasiranje laži i njihovo sramoćenje u Banjaluci”.

“Sve ove Helezove vratolomije i jesu u tom kontekstu kako bi prikrio da je sve što govori laž i jeftina manipulacija, ali za tu laž mora da se odgovara. Helez nije u cirkusu, pa da može da priča šta hoće i kako hoće, nego ministar koji za svoje neodgovorno i opasno ponašanje treba i mora da odgovara”, napisao je Dodik.