Počelo je emitiranje treće sezone DMAX-ovog formata „Najgori zatvori na svijetu“. Nakon posjeta zatvorima u Egiptu, Haitiju, Rusiji, Južnoj Africi i Bugarskoj, u ovom novom dijelu kamere tog kanala bile su u zatvorima u Brazilu, na Maldivima i u  Bosni i Hercegovini. Jedna epizoda serijala snimljena je u zatvoru u Zenici.

Zenički zatvor, tvrde autori, najveći je u zemlji i spreman je primiti ratne zločince i najkrvavije ubice. Serija definira zenički zatvor kao modul 4 (onaj s najvišom sigurnošću) kao "zatvor u zatvoru".

Priča prati život u zatvor od trenutka u kojem zatvorenik prvi put ulazi u zatvor do privilegija koje može steći za dobro ponašanje. Najprivilegiraniji mogu računati na posao unutar zatvora koji će im donositi 200 maraka mjesečno. Međutim, postoje i oštre kazne, poput samice, za zatvorenike koji krše stroga pravila Zenice ili nešto prokrijumčare u zatvor.

Izlasci van su ograničeni, kao i posjete ili videopozivi.

Ova serija nudi i stajalište zatvorskih službenika koji kažu da je "iz ovog zatvora maksimalne sigurnosti nemoguće pobjeći". Međutim, Morgan Freeman i njegova emisija "Historical Escapes" na History Channelu već su pokazali da je sve moguće nekome ko želi slobodu.

Osim Bosne i Hercegovine, DMAX će u novoj sezoni posjetiti Brazil i Maldive, dvije "rajske" destinacije u kojima je život iza rešetaka pakao.

Maldivi su idealno turističko mjesto za milione ljudi koji svake godine posjećuju ove otoke kako bi uživali u njihovim plažama, kristalno čistom moru i aktivnostima na otvorenom. Način života u kojem ne uživaju stanovnici lokalnog zatvora. Bande, droga i nasilje svakodnevica su u ovom zatvoru gdje službenici nemaju nikakvu toleranciju prema zatvorenicima. Svi oni koji su pokušali pobjeći nisu uspjeli.

Nešto slično događa se u Brazilu, državi koju je visoka stopa kriminala učin ila mjestom sa vjerovatno najviše kaznionica na svijetu, s više od 800 zatvora raspoređenih diljem zemlje. "Najgori zatvori na svijetu" ulazi u jedan od njih kako bi pokazao da, ako postoji pakao na Zemlji, on bi mogao biti iza rešetaka u ovom strogo osiguranom zatvoru u kojem vlada haos.

Službenici ove kaznionice strahuju od zatvorenika a kako bi se ostatak društva zaštitio od njih, osam blokova koji okružuju zatvor osigurano je sa šest metara visokom ogradom i zidom debljine jedan i po metar.