U uniformi, sa šljemom na boku i blagim osmijehom. Ovako je 1944. godine američki oficir Richard Dick Winters pozirao ispod ulaznog luka na farmu smještenu na istoku Nizozemske. Odmaralište se zove Schoonderlogt i nalazi se u gradu Elst, u regiji Betuwe. Savezničke trupe to su područje nazvale Otok i tamo su borbe trajale 198 dana tokom Drugog svjetskog rata.

Lik Wintersa i njegovih ljudi, članova Easy Companya, postao je globalno poznat zahvaljujući televizijskoj seriji objavljenoj 2001. godine, Band of Brothers, koju su koproducirali reditelj Steven Spielberg i glumac Tom Hanks. Britanac Damian Lewis glumi Wintersa, a njegova slika, postavljena na istom mjestu kao i službena, s vremenom je postala toliko poznata da će vlasnici nekretnine postaviti ogradu i naplaćivati fotografije.

Luk kroz koji se ulazi u Schoonderlogt ostaje na mjestu, ali s obje strane, unutar ograđenog prostora, nalaze se privatne kuće čiju svakodnevicu uznemiruju gomile znatiželjnika u potrazi za tragovima prošlosti. Oni koji stignu ovdje dolaze iz drugih ratnih muzeja, a mnogi su fanovi serije čija se radnkja odvija od Normandije do Bavarskih Alpi. Ne dolaze samo iz Sjedinjenih Država, tu su i putnici iz Brazila, Južne Afrike ili Italije i mnogih drugih zemalja, a mogu vidjeti i sobu u kojoj je spavao Winters i u kojoj je pisao svoje reportaže. Stanovnici kompleksa ipak traže ravnotežu između očuvanja prošlosti i svoje privatnosti.

Ulaznice se mogu kupiti na njihovoj web stranici. Uz nadoplatu će se moći fotografirati s originalnim vozilom Jeep Willys MB. Vlasnici farme bit će jedini koji će naplaćivati ove slike.

Easy Company je bila dio 506. padobranske pješadijske jedinice  koja je pripadala 101. zračno-desantnoj diviziji kopnene vojske Sjedinjenih Država. Njihova oznaka je glava bijelog orla. Izraz Easy odnosi se na E, u ratnoj fonetskoj abecedi, a svoje su sjedište smjestili na imanju Schoonderlogt u jednoj fazi rata.

Pripadnici jedinice iskrcali su se u Normandiji, borili se u Francuskoj, Belgiji, Nizozemskoj i Austriji. Zauzeli su Orlovo gnijezdo, Hitlerovo alpsko utočište i oslobodili jedan koncentracioni logor. Komandanta Wintersa njegovi su podređeni poštovali i divili mu se, ali njegov je lik postao poznat zahvaljujući romanu o njegovim podvizima koji je napisao njegov sunarodnjak Stephen E. Ambrose, na temelju intervjua s veteranima.  Blood Brothers uključuje mnoge priče, s daškom Hollywooda, ali sve su istinite. Richard Winters nije bio toliko poznat prije emitiranja, ali Spielberg i Hanks, koji su zajedno radili film Spašavanje vojnika Ryana (1998.), su ga učinili slavnim decenijama nakon rata.

Tokom kampanje u Europi, Winters je uspješno komandovao, među ostalim, uništenjem njemačke baterije na Utah Beachu, kodnom nazivu za jedan od dijelova obale Normandije tokom iskrcavanja u junu 1944. godine. Nakon toga zarobio je oko 300 njemačkih vojnika u nizozemskom selu. Nakon rata vratio se u civilni život, kupio farmu u svojoj zemlji i dobio dvoje djece sa suprugom Ethel. Nekoliko je puta putovao u Nizozemsku, kao i drugi veterani, a preminuo je 2011. u 92. godini života. Za života je primio nekoliko odlikovanja.

Ispred farme, "koju godišnje posjećuju hiljade ljudi", od 2019. godine podignut je spomenik u znak sjećanja na 101. desantnu diviziju. Dio je to privatne inicijative uz podršku države.