Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović primio je bivšeg visokog predstavnika međunarodne zajednice u Bosni i Hercegovini Christiana Schwarz-Schillinga.

Razgovaralo se o političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini uoči dolaska novog visokog predstavnika Christiana Schmidta u Bosnu i Hercegovinu.

Tema razgovora bio je i euroatlantski put Bosne i Hercegovine u kontekstu realizacije četrnaest prioriteta iz Mišljenja Evropske komisije, kao i obaveza iz Programa reformi.

Džaferović je zahvalio Schwarz-Schillingu na višedecenijskom dokazanom prijateljstvu prema Bosni i Hercegovini i pomoći koju neprestano daje u jačanju mira i izgradnji moderne i funkcionalne države Bosne i Hercegovine.

Christian Schwarz-Schilling njemački je političar koji je tokom osamdesetih godina prošlog stoljeća obavljao funkciju unutar kabineta nekadašnjeg kancelara Savezne Republike Njemačke Helmuta Kohla. Dužnost visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini obavljao je od 1. februara 2006. do 30. juna 2007. godine.