Tetris | 08.12.2022.

Akcija "Magnet"

Čedić Butmir i Vuković pušteni na slobodu, Gavrankapetanović i Musić u nadležnosti Tužilaštva KS

Spomenute četiri osobe se terete za počinjena krivična djela udruživanje radi činjenja krivičnih djela i zlupotreba položaja ili ovlaštenja u periodu od 2011. do 2012. godine

R. I.

Uhapšeni u jučerašnjoj akciji Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) direktorica Stručne nemedicinske službe KCUS-a Muvedeta Čedić Butmir i bivši kantonalni ministar zdravstva Zlatko Vuković (SDP) pušteni su danas na slobodu.

Ovu informaciju za Faktor potvrdila je glasnogovornica Tužilaštva KS Azra Bavčić.

"U nadležnost Tužilaštva KS predati su osumnjičeni Faris Gavrankapetanović i Fikret Musić. Oni će biti zadržani 24 sata i u tom zakonskom roku postupat će tužiteljica i odlučiti o daljim mjerama prema osumnjičenim", dodala je Bavčić.

Spomenute četiri osobe se terete za počinjena krivična djela udruživanje radi činjenja krivičnih djela i zlupotreba položaja ili ovlaštenja u periodu od 2011. do 2012. godine.

Gavrankapetanović u tom periodu bio je direktor KCUS-a, Musić (SDP) premijer KS, Vuković kantonalni ministar zdravstva, dok je Čedić Butmir obavljala istu funkciju kao i danas.

Stavovi koje zastupaju autori nisu nužno i stavovi uredništva. Nijedan dio ovog izdanja ne smije se umnožavati, kopirati ili na bilo koji način reproducirati i koristiti bez izdavačevog pismenog dopuštenja.

Povezani članci

NES i SBiH kontra SDP-a: Pokret "Za nove generacije" je partner unutar "Osmorke"

Njemačka: Napadnuta muslimanska porodica na istoku zemlje

Skandalozno: "Trojka", SNSD i HDZ protiv smanjenja plaća parlamentarcima

Okrugli sto „NATO i sigurnost Bosne i Hercegovine“