Nakon što je mjesecima zlostavljan na Čamparinom parapolicijskom portalu “Pressmedia”, koji se vodi iz Kabineta ministra unutarnjih poslova Federacije BiH, nezavisni kandidat na prošlim općinskim izborima na Ilidži napokon je dobio priliku da vrati Čampari za bezbrojna špijuniranja po društvenim mrežama i klevetanja.

Naime, Muhamedu Kubatu je očito neki građanin dobacio sliku Aljoše Čampare i to “sazad” kako tovari keramiku u službeno vozilo MUP-a Federacije BiH. Doduše, pritom nismo uspjeli saznati gradi li ovaj imućni ministar novu vikendicu ili je riječ o obnovi njegovih neumskih apartmana pred turističku sezonu.

Aljoša Čampara, novopečeni NiP-ovac, inače nastupa s pozicija ultimativnog poštenja i nulte tolerancije na nepotizam i korupciju, ponajviše prozivajući SDA i njegovo liderstvo s kojima je do jučer dijelio “dobro i zlo”. Međutim, standardni je ovo koncept dvostrukih mjerila koji provodi stranka Elmedina Konakovića, a koji se u narodu naziva NIPOTIZAM.

Međutim, ovo nije prvi put da Aljoša Čampara koristi službeno vozilo MUP-a u privatne svrhe. Zapravo, nije toliko zabrinjavajuće svakodnevno vozikanje Čampare po privatnim “kafama, kahvama i kavama”, već to što Čampara svoje službeno vozilo doslovno koristi kao privatno tovarno vozilo. Kao što je poznato, pritom teško stradaju amortizeri i opruge, koje mogu podnijeti kada u njega sjedne stražnjica jednog ministra policije, ali ne mogu kada se utovari tona keramike.

Ili tona knjiga Armina Cibre koje je preuzimao u Hrasnici.  

Naime, Čamparin službeni Passat, osim za prevoz keramike, u neka bivša vremena služio mu je i za prevoz knjige Armina Cibre pod nazivom Fahrudin Radončić - Mafijaš u podzemlju Balkana. Kako saznajemo iz dobro obaviještenih izvora, Čampara je bio glavni kupac Cibrinih knjiga na veliko i glavni distributer na dobrovoljnoj bazi u Federaciji BiH.

Nažalost, ministar policije, priča se, ostao je dužan platiti čitav kamion knjiga. Dug navodno premašuje 10.000 KM. No, političke su se okolnosti promijenile i Aljoša Čampara odjednom je od čovjeka koji distribuira knjigu Mafijaš u podzemlju Balkana doslovno ušao u nju, postavši njen sadržaj i jedan od njenih likova iz krila Fahrudina Radončića.

Kao čest gost u Tornju nadamo se tek da Čampara neće razviti neradničke navike Fahrudina Radončića, koji nije sklon nikakvom fizičkom poslu. I zato na slici utovara keramičkih pločica, koju je objavio Kubat, ima i jedna dobra stvar – napokon shvaćamo da koncept NIPOTIZMA podrazumijeva da svojim rukama zloupotrebljavaš službeno vozilo. Nikako tuđim. A Aljoša voli raditi svojim rukama.

Do tada, nadamo se da će vratiti svoj dug za kupovinu knjige Fahrudin Radončić - Mafijaš u podzemlju Balkana naveliko. Vrlo je ružno da jedan ministar policije ima takve dugove iza sebe. Na to ga, kako čujemo, često upozoravaju njegovi jarani iz “mreže nezavisnih medija”, ali očito uzalud.

Ali ramazan je, Bajram će uskoro. Možda odnekuda proviri i Aljošina duša iz podzemlja Balkana. Crna kao ugarak, možda zadobije malo ljudske boje.