“Autobus prijateljstva” sinoć je bio u u Vitinici kod sapne. Večeras će „autibus prijateljstva“ posjetiti Janju. Naime, učenici Behram-begove medrese iz Tuzle u pratnji profesora Rijad ef. Šestana nakon iftara, pola sata prije teravije u Džedid džamiji u Janji prirediće prigodan program uz učenje Kur'ana, ilahija, kasida i kazivanja pobožnih tekstova.

U okviru svojih ramazanskih aktivnosti učenici i učenice Behram-begove medrese, zajedno sa svojim profesorima, putuju u različite džemate na području Muftiluka tuzlanskog gdje se upoznaju sa ljudima, običajima i znamenitostima tog mjesta. Tako je bilo i ovog mjeseca ramazana.

U svim medžlisima za predavače i učenike je pripremljen iftar, a nakon akšam-namaza učenici i učenice su u džematima izveli program sastavljen od učenja odabranih odlomaka iz Kur’ana, čitanja prevoda kur’anskih ajeta i hadisa, prigodnih recitacija o blagodatima mjeseca ramazana, te ilahija i kasida.

Već nekoliko godina „autobus prijateljstva“ u toku mjeseca ramazana putuje u sve medžlise Tuzlanskog muftijstva i širi toplinu i ljepotu ovog odabranog mjeseca.