Posljednjih nekoliko mjeseci u Westminsteru obilježio je premijer Boris Johnson i njegovo preživljavanje glasanja o povjerenju njegovom vodstvu. Ipak, u zadnje vrijeme fokus se s njega prebacio na Attleeja, novog kućnog ljubimca glasnogovornika Donjeg doma Parlamenta Ujedinjenog Kraljevstva Lindsayja Hoylea.

Poznata je stvar da su visoki dužnosnici britanske zakonodavne vlasti veliki ljubitelji životinja, posebno mačaka, te da ih imaju u svojim kabinetima i da služe za izmamljivanje osmjeha na licima svih onih koji dođu u ove urede. Palmerston iz Foreign Officea, Gladstone iz Treasuryja i Larry iz Downing Streeta samo su neke mačke koje su postale "radne kolege" britanskim visokim političkim dužnosnicima.

Iako predsjednik Donjeg doma, poznatog i kao Dom komuna, mora voditi računa o tome da ne potencira svoju političku odanost, Lindsay Hoyle je novu mačku nazvao po laburističkom premijeru koji je bio na dužnosti od 1945. do 1951. godine Clementu Attleeju. Poput mnogih modernih vlasnika kućnih ljubimaca, za svoju je mačku otvorio i Instagram račun, a među prvim fotografijama našla se ona Lindsayja Hoylea na kojoj sjedi u fotelji glasnogovornika i drži četveromjesečnu mačku rase maine coon. Attlee zamjenjuje Patricka, isto tako mačku iz porodice maine coon, koji je dobio ime također po političaru – konzervativcu Patricku McCormacku.

Hoyle je u opisu stavio: "Predstavljamo Attleeja. Smjeli mali mačić koji je donio mnogo radosti u moj ured i tim. Svima s kojima dođe u kontakt na saborskom imanju izmami osmijeh na lice. Naravno da će mi uvijek nedostajati Patrick i siguran sam da bi se obojica jako dobro slagali."

Nastavio je za Sky News: "Attlee je najhrabrija, najluđa životna snaga koju možete zamisliti: juri po mom uredu, dođe na veliku zabavu mog tima, i mami osmijeh na lice vratara, policajaca, čistačica i svih koji dođu u kontakt s njim."

Lindsay Hoyle je poznati ljubitelj životinja, a mnoge od njih je nazvao po političkim osobama. Ima papigu Borisa, kornjaču po imenu Maggie i, kao i Attlee, njegov pas Gordon dobio je ime u čast bivšeg laburističkog premijera.

Larry, možda najpopularniji stanovnik Westminstera, u početku se uselio u Downing Street tadašnjeg premijera Davida Camerona 2011. godine, a kasnije je viđen kako ulazi u "uličnu svađu" s golubovima nekoliko metara od premijerova doma. Još jedan od poznatijih kućnih ljubimaca u vlasništvu istaknutih britanskih političara i diplomata je i mačak Palmerston, na čijem je Twitteru još 2020. godine objavljeno njegovo "umirovljenje" kao glavnog mačka Ministarstva vanjskih poslova.