Gradonačelniku Zenice Fuadu Kasumoviću mještani Orahovice kod Zenice podigli su spomenik, tačnije stećak, a u znak zahvalnosti za pomoć Gradske uprave na betoniranju puta u mjestu Vesela Bukva - Korita u dužini od dva kilometra.

Kako je saopćeno na web stranici Grada Zenice, Kasumović jke prije nekoliko dana prisustvovao svečanosti u Orahovici nakon uspješno okončanih radova na ovoj dionici puta.

U izgradnji ovog puta mještani Orahovice učestvovali su sa radnom snagom, a grad je, također, osigurao mreže, te je za izgradnju ovog puta izdvojeno oko 150.000 KM.

Prema riječima gradonačelnika Kasumovića, ovaj značajan projekt završen je zahvaljujući mještanima koji su pokazali jedinstvo i veliku želju te su se masovno uključivali u radne akcije.

“Za sve ima novca, pokazao sam to svih ovih godina, nisam vas marku zadužio, a vratio sam 37 miliona maraka duga. Dakle, novca ima, samo ga treba domaćinski trošiti. Milina je bila vidjeti 50-60 mještana koji su bili uključeni u akciju betoniranja”, rekao je Kasumović.

Stećak, kako to dolikuje, nije ostao ni bez prigodnog teksta.

“Mjesto sa kojeg je počela betonaža puta prema Orahovici u dužini od 3.000 metara. Sredstva za realizaciju projekta po zahtjevu predsjednika MZ Orahovica, Hadisa Aščerića obezbjedio je Grad Zenica i gradonačelnik Fuad Kasumović u čiju je čast, kao znak zahvalnosti, ovaj stećak postavljen”, zapisano je na gradonačelnikovom stećku na kojem je uklesan i nekadašnji bosanski grb.