Alvaro Morata živi udobnim životom u Torinu, gdje igra za Juventus. Porodičan je čovjek, usredotočen na svoja tri sina, Leonarda i Alessandra (3) i Edoarda (1). U braku je s manekenkom i „influensericom“ Alice Campello.

Alice je „celebrity" u Italiji a njen otac, Andrea Campello, poznati je poslovni čovjek. Vlasnik je Campello Motorsa, mreže koja ekskluzivno distribuira modele Fiat i Jeep u sjevernoj Italiji. Procjenjuje se da ima dnevnu zalihu od 1000 vozila i godišnji promet od oko 70 miliona eura.

Ni Morati ne ide nimalo loše. Godišnje zarađuje 7,5 miliona eura, što ga čini jednim od najbolje plaćenih igrača u Italiji. Osim sportskih uspjeha, pokazao se i kako poslovan čovjek a u njegovim poslovnim avanturama uvijek ga je dobro savjetovao njegov otac, Alfonso Morata, dugogodišnji komercijalni direktor lanaca COPE i Cadena SER.

Najveći poslovni Mloratin uspjeh je ulazak na tržište poslastica prije nekoliko godina. Zajedno sa prijateljem Pablom Nuñom stvorio je brend kroasana Crosantino. Nakon osnivanja 2017. godine, firma koja se udružila sa još jednom pekarskom kompanijom, za pet je godina postala lider u sektoru.

Kao i mnogi drugi fudbaleri, i Morata ulaže u nekretnine. Za to je osnovao Tamora Housing Investments. Firma je formirana krajem 2019. a Alfons Morata u njoj je savjetnik. Osim ulaganja u velike kompanije, Morata je registrovan i kao samostalni poduzetnik u Sevilli, gdje vodi firmu posvećenu "iznajmljivanju strojeva i kapitalnih dobara".