Četvrtfinalni meč u Indian Wellsu između Alexandera Zvereva i Carlosa Alcaraza prekinut je u prvom setu zbog bizarnog razloga. Zverev i Alcaraz su oko 23:15 sati počeli svoj duel, a nakon samo dva gema i pri rezultatu 1:1, napustili su teren. Razlog je zaista bizaran - najezda pčela. Roj pčela se svuda razletio i napale su španskog tenisera.

Španac se prvo branio reketom, a zatim pobjegao. Morao je isto uraditi i sudija. Ipak, ove scene nisu poremetile planove drugom teniseru svijeta, koji je Nijemca savladao sa 6:3, 6:1 i prošao u polufinale.

 

Na ovom meču zabilježen je još jedan neobičan scenarij. Naime, jedna djevojka nosila je majicu na kojoj su bili brojni likovi Alcaraza, kojem je govorila "Volim te". Carlos se smiješio, a ona je uporno željela da on vidi to što nosi na sebi...

U polufinalu Alcaraz će igrati protiv sjajnog italijanskog tenisera Jannika Sinnera, dok će u drugom polufinalu igrati Tommy Paul i Daniil Medvedev, koji je tokom večeri pobijedio Holgera Runea sa 2:0 u setovima.