Adna Ušto iz Konjica je troipogodišnja djevojčica koja zbog poteškoća u razvoju ne zna kakav je osjećaj sjediti, stajati, oslanjati se na svoje noge i hodati. Nikada još nije načinila prve korake...

Ljekari u BiH su joj dijagnosticirali distoni sindrom, a uprkos mjesecima i godinama provedenim na terapijama i vježbama, njeno zdravstveno stanje se nije poboljšalo.

Adna Ušto se od svoje prve godine bori sa cerebralnom paralizom i neusklađenim tonusom mišića. Nakon nekoliko  terapija po klinikama u BiH nije se uspjelo u rehabilitaciji.

Odlaskom na liječenje u Austriju djetetu se bude refleksi i počinje da hvata rukicama stvari i samostalno drži glavu a počela je i da pomalo puže. Riječ je o nekoliko  terapija a samo jedna od 12 dana kosta 5400 eura.

Adnini roditelji Damir i Naida bore se i na sve moguće načine pokušavaju joj pomoći. Potreban im je novac za liječenje a donacijom joj možemo pomoći da zakorači u život, da se ne razlikuje od svojih vršnjaka i uživa u igri sa ostalom djecom.

Svi koji žele pomoći mogu to učiniti pozivom na broj 090 290 005 I tako doniraju jednu marku. Novac se može donirati i broj na žiro računa.