fbpx

Zbog dilanja droge uhapšen Zukorlićev mutevelija i stranački tjelohranitelj

Pripadnici srbijanskog Ministarstva unutrašnjih poslova u Priboju uhapsili su R.B. (1989) iz ovog grada zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično djelo „neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“, kao i DŽ.R. (1979) iz Prijepolja, osumnjičenog za neovlašćeno držanje opojnih droga.

Policija je kod DŽ.R. pronašla 32 tablete sa liste psihoaktivnih supstanci koje je prethodno, kako se sumnja, kupio od R.B.

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Užicu, „osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni tužiocu“.

Kako Stav saznaje jedan od uhapšenih je Dženan Rondić, blizak prijatelj i član obezbeđenja potpredsjednika Zukorlićeve Stranke pravde i pomirenja (SPP) Samira Tandira. U Prijepolju je SPP dio vlasti u koaliciji sa Vučićevom Srpskom naprednom strankom te je ovu političku koaliciju u tom gradu do sada obilježilo niz afera.

Inače, uhapšeni Rondić je istaknuti član stranke Muamera Zukorlića u ovom sandžačkom gradu na Limu, ali i mutevelija Velike džamije u Prijepolju koja je u skorije vrijeme vraćena u sastav Islamske zajednice u Srbiji.

Zukorlića očito nije smetala činjenica da je riječ, kako su srbijanski mediji prenijeli, o višestrukom prijestupniku, osuđivanom na zatvorsku kaznu za teška krivična dela.

Štaviše, očito je pripadnost kriminalnom miljeu Rondiću bila najbolja preporuka za poslove koje odrađuje za Muamera Zukorlića. Prema tvrdnjama pripadanika Islamske zajednice u Srbiji Rondić se bavio taksiranjem i bio je zadužen da čuva džamiju koja je u Zukorlićev posjed došla na način klasične provale (razvaljivanja vrata). Prilikom “čuvanja” džamije Rondića je policija jednom prilikom pretresla i kod njege pronašla vatreno oružje.

Dženan Rondić je često viđan u društvu zvaničnika Islamske zajednice u Srbiji i funkcionera Stranke pravde i pomirenja (SPP), čime se ponosi objavljujući na društvenim mrežama fotografije na kojima se vidi da je u društvu Muamera Zukorlića, Mevluda Dudića, Samira Tandira, Rešada Plojovića i ostalih. Sandžački portal Snews prenio je da se povodom Rondićevog hapšenja nije oglasio Mešihat Islamske zajednice u Srbiji i Stranka pravde i pomirenja (SPP).

 

Na osnovu Zapisnika javnog izvršitelja od 13.08.2018. godine od izvršnog dužnika Elmedina Bećirovića, inače imama Islamske zajednice u Srbiji (IZuS), a u vezi nasilnog preuzimanja Mahmut-begove džamije u centru Prijepolja 24. jula 2018. godine, Dženan Rondić je prikazan kao mutevelija (upravitelj, predsjednik džamijskog odbora) te džamije.

PROČITAJTE I...

Sigurnosne strane inicijative za mali Schengen naročito su važne, posebno za one zemlje koje Srbija obuhvata svojim velikodržavnim imperijalnim ambicijama. Ima osnova za sumnju da će Srbija zloupotrijebiti poboljšanje saradnje po sadržajima malog Schengena za jačanje svojih subverzivnih oslonaca u funkciji udovoljavanja velikodržavnim ambicijama, jer su im takvi oslonci u posljednjim decenijama oslabljeni, iako su još uvijek vrlo aktivni na štetu mira, posebno na Kosovu, Crnoj Gori i BiH, zbog čega su upravo te zemlje osnovano, a ne paranoično, oprezne prema malom Schengenu. U svakom slučaju, i s malim Schengenom i bez njega sigurnosni sistemi srbijanskih susjeda imaju razloga za pojačano angažiranje na otkrivanju i suzbijanju subverzivnih planova, akcija i njihovih nosilaca

PRIDRUŽITE SE DISKUSIJI

Podržite nas na Facebooku!