“Naš draga i nikad zaboravljena Džena je otišla na bolji svijet, da ti dragi Allah podari lijepi dženet. Amin” napisao je otac Muris.

Dvoipogodišnja djevojčica je 8. novembra operisana u privatnoj ordinaciji u Sarajevu. Kako su ranije ispričali roditelji djevojčice, ona je rođena sa spuštenim kapkom i operirana je prije godinu. Ta rana nije zarastala i zbog infekcije morala je biti hitno operisana.

O ovom slučaju oglasio se i Faruk Kapidžić na svome Facebook profilu.

"Operacija male djevojčice je navodno koštala 2200 KM. Igrati se sa životom male djevojčice zbog 700 ili 800 KM po osobi...

Sve je isto, a ništa isto nije. Dobili smo novog Murisa. Samo sada nije Dženan nego Dženi. Nisu bili Romi ali jesu Doktori. I niko ništa. Šture vijesti. Niti emisija, niti portala, niti zabrinutosti, niti stručnjaka, niti analitičara, niti analitičarki, niti udruženja, niti političara, niti emisija sa roditeljima, nikoga da uspaničeno upire prstom uvijek u jednom pravcu i proziva ubice.

Mala slatka Dženi nije vrijedna toga? Događa se?

Je li znate građani uopšte koliko su za skoro dvije godine corona vremena mnoge privatne zdravstvene ustanove zaradile, odnosno otele para jadnim izgubljenim građanima za raznorazna testiranja, preglede i zahvate oboljelih ili neoboljelih od covida.

Neće Vam to novinari reći, niti će to istražiti, niti će zahtjevati da se istraže takve stvari ali će Vam svakako ispirati mozak o visokoj politici i geostrategiji i o tome kako su njih trojica isti.
Gadite mi se svi koji ste do jučer imali mogućnost i dizali glas za druge stvari, a za ovo Vam je svejedno.

Svejedno Vam je i kako su maloj Dženi ‘uzeli’ život da bi jadnim roditeljima uzeli i život i pare!”