Nakon utapanja i povodom tragične smrti Izeta Salkanovića (18) i njegovog amidže Mirnesa Salkanovića (34) u Živinicama je danas Dan žalosti.

Zastave će biti spuštene na pola koplja na zgradi Grada Živinice, te na zgradama javnih preduzeća i ustanova. Na Dan žalosti ne mogu se održavati programi kulturno – zabavnog karaktera na javnim mjestima na području Grada. Medijske kuće dužne su uskladiti svoje programske sadržaje Danu žalosti, podsjetio je gradonačelnik Živinica Samir Kamenjaković.

Tragično stradalim mladićima u jezeru Bašigovci, danas će biti klanjana dženaza i obavljen ukop.

Podsjećamo, ronioci Specijalne jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, članovi Ronilačkog kluba “Vidara” i Eko ronilačke grupe invalida iz Lukavca nakon dvodnevne potrage pronašli su tijela utopljenih u jezeru Bašigovci.

Prema izjavama rodbine, Izet i Mirnes nisu bili dobri plivači, a Mirnes je ušao u plićak, no okliznuo se i pao sa jedne stepenice. Izet je krenuo da mu pomogne i obojica su nastradala.

Zbog teške situacije u kojoj se porodica nalazi, na društvenim mrežama je pokrenuta humanitarna akcija za pomoć u vezi sa dženazom stradalih, a novac se može donirati u živiničkom restoranu Sevdah.