Taylor Swift osvojila je Grammyja za album godine "Midnights" iz 2022, postavši time pjevačica s najviše pobjeda u toj kategoriji.

Ovo je joj je četvrti Grammy za album godine. Prije je tu nagradu osvojila 2009. za "Fearless", 2015. za "1989" i 2021. za "Folklore".

- Voljela bih reći da je ovo najbolji trenutak u mom životu, ali ovako se sretno osjećam i kada napravim neku pjesmu. Za mene je prava nagrada rad. Sve što želim je da i dalje mogu raditi to što radim. To me čini jako sretnom - kazala je Swift.

Najavila je da u aprilu izdaje svoj 11. album "The Tortured Poets Department". "Midnights" je debitirao s ogromnim uspjehom u oktorbru 2022. kada je Swift osvojila svih deset prvih mjesta na listi Billboard Hot 100, s različitim pjesmama s albuma.

Ove je godine imala šest nominacija za prestižnu nagradu Grammy: za album godine, pjesmu godine, ploču godine, pop solo nastup, pop nastup dua/grupe i pop vokalni album. Osvojila je i nagradu za najbolji pop vokalni album za "Midnights".

Uhapšen zbog sukoba unutar dvorane

Reper Killer Mike je uhapšen je nakon što je osvojio tri Grammy nagrade. U videu koji već kruži internetom, Mikea su u lisicama odveli policajci iz dvorane u kojoj se dodjela održala.

Glasnogovornik policije, Mike Lopez, rekao je da je reper uhapšen zbog sukoba unutar dvorane. TMZ piše da je Killer Mike oborio zaštitara koji je radio na osiguranju Grammyja.

Internet su preplavile snimke na kojima policija odvodi repera iz dvorane. Muzičar, čije je pravo ime Michael Render, pušten je na slobodu u 20:37 po lokalnom vremenu i zakazano je da se pojavi na sudu 29. februara u Los Angelesu, piše Faktor.