Vijest o ostavci ovog jutra poslao je redakciji portala Faktor.

- Ovim putem dajem neopozivu ostavku na mjesto člana Upravnog odbora Fonda za kinematografiju, a koji pripada resoru Federalnog ministarstva kulture i sporta, a koje od prije nekoliko dana odlukom Nermina Nikšića vodi izvjesna Sanja Vlaisavljević. Njena izjava kako masovnog ubicu iz Ahmića i haškog osuđenika Darija Kordića koji je ubijao djecu, starce i novorođene bebe u kolijevkama u selu Ahmići treba rehabilitirati je za policijsko privođenje i saslušanje, a ne da dotična ministrica rukovodi bitnim federalnim ministarstvom. Nadam se da će i ostala dva člana UO Fonda za kinematografiju Milan Trivić i Antonio Beus učiniti isto što i ja. U protivnom neka im prominentna fašistkinja Sanja Vlaisavljević bude nadređena. I na kraju, podnijet ću i privatnu tužbu protiv izvjesne Sanje za podršku i suport masovnom ubici i egzekutoru iz Ahmića. Naravno, svaki normalan čovjek u državi Bosni i Hercegovini očekuje reakciju i federalnog premijera Nermina Nikšića koji ako je ne skine sa te funkcije misli isto što i izvjesna mu ministrica - napisao je Hadžihafizbegović.

Murat Tahirović, predsjednik Udruženja žrtava i svjedoka genocida uputio je zahtjev federalnom premijeru Nerminu Nikšiću za osiguranje sigurnosti mira i zaštite žrtava u Federaciji BiH. 

- Od Vas tražimo da se javno ogradite od izjave ministrice i poduzmete mjere i radnje u cilju zaštite ustavnog poretka i mira FBiH i BiH i da kao premijer FBiH zaštitite nas žrtve zločina od negiranja i veličanja zločina i zločinaca. U protivnom, smatrat ćemo da je stav ministrice i stav Vlade na čijem ste Vi čelu - navodi se u pismu koje potpisuje Tahirović.