Nadia, nena Nahela M. pozvala je na smirivanje nemira širom Francuske nakon što je njenog 17-godišnjeg unuka u utorak ubila policija u predgrađu Pariza.

List ˝Le Parisien˝ javlja je da će 7.000 policajaca večeras dežurati na ulicama u Parizu i njegovim predgrađima.

Protesti zbog ubistva Nahela M, tinejdžera alžirskog porijekla, potresaju Francusku od utorka.

˝Ne želimo da se uništavaju prodavnice, autobusi i škole. Nahela koriste kao izgovor. Želimo da se stvari smire. Nahel je mrtav, mrtav je. Moja ćerka je izgubljena. Gotova je, nema više života za nju˝, izjavila je Nadia za BFM TV, prenosi BBC.

No, kaže da vjeruje da će policajac biti kažnjen kao i svi ostali. To što su ti muškarci zaustavili i ubili njenog unuka, ne znači, ističe ona, da mrzi sve ostale policajce.

˝Srećom, oni su tu˝, kaže ona, naglašavajući da vjeruje u pravdu.

Gradonačelnik Nanterrea, Patrick Jarry sada je zamolio stanovnike Nanterrea da poslušaju Nadijin poziv, da poštuju porodicu i prekinu nasilje.

˝Poznata mi je tjeskoba koju je veliki broj stanovnika našeg grada osjetio proteklih nekoliko noći u vezi sa doživljenim događajima. Želim se zahvaliti porodici i voljenima koji su organizovali sahranu. Nakon ove ceremonije, porodica poziva na prekid nasilja. Molim sve Nanterrijence da prenesu ovu poruku˝, naveo je Jarry u saopćenju.