Dok nametnutna i nelegitimna Trojka isporučuje ključne državne i entitetske institucije u ruke Milorada Dodika i Dragana Čovića, čime se bave medijski zogeri ove veleizdajničke koalicije? Kao i obično, porodicom Izetbegović. Nešto iz navike no daleko više iz nasušne potrebe da skrenu pažnju javnosti s gotovo svakodnevne izdaje svojih političkih sponzora.

Svakako jedan od najtemeljitijih sredstava za čišćenje izdaje je bio i ostao "Dnevni Avaz", tačnije njegov vlasnik Fahrudin Radončić. Neostvareni Napoleon iz Gusinja je pretrpio tri uzastopna poraza u utrci za bošnjačkog člana Predsjedništva da bi na kraju doživio i konačni politički brodolom na prethodnim općim izborima. Nesretni Radončić je nakon toga potonuo na samo dno političkog akvarijuma gdje poput ribe-čistača živi od uklanjanja nečisti i ostalog otpada koji svakodevno proizvode zlatne ambasadorske ribice Trojke.

Naravno, takva pozicija "sijamskog žderača algi" je duboko ponižavajuća za čovjeka kojem je nekada uspjevalo ubjediti 200.000 naivična da mu daju glas te je stoga svoju ličnu frustraciju porazima koje mu je nanijela SDA spojio s potrebom da zadrži upotrebnu vrijednost koja mu osigurava imunitet od pravosudnog progona. Za Radončića su napadi na Izetbegoviće bili i ostali spajanje ugodnog s korisnim.

Najnoviji napad na porodicu Izetbegović samo je nastavak višedecenijske kampanje medijskog linča koji se pokušava provesti nad ovom porodicom. Uobičajena zamjena teza i tipična "avazovština" u kojoj medij koji je na vrhuncu pandemije COVID-a monstrouzno optuživao doktore na KCUS-u da ubijaju pacijente danas pokušava da nezakonitu smjenu Upravnog i Nadzornog odbora KCUS-a od strane nelegitimne i nametnute Trojke zataška skandaloznim izmišljotinama. Radončić se, stoga, domislio da poput babe Vange proriče sudbinu porodici Izetbegović i to "deportacijom u Tursku"

Baš kako je združeni političko-medijski progon Sebije Izetbegović i namjera da joj se oduzmu diplome i ponište profesionalne kompetencije sakrivan izmišljanjem afera na KCUS-u, tako se i danas Trojkina isporuka KCUS-a u ruke HDZ-u sakriva "Avazovom" potpunom izmišljotinom o "bijegu" Izetbegovića u Tursku. Pri tome Radončić pokušava da od odlaska Izetbegović s KCUS-a napravi nekakvu vijest, mada je nakon višegodišnje hajke bilo potpuno jasno da osobi na čijoj su demonizaciji i dehumanizaciji Trojkaši temeljili svoju kampanju svakako nema mjesta pod njihovom vlašću.

Radončićev problem danas jeste što "Dnevni Avaz" više nije ono što je nekada bio. Strmoglavno opadajući tiraž, dosadan portal, nepovjerenje javnosti, mastofakti i slični egzibicionisti s društvenih mreža umjesto novinara, nekonzistentnost na dnevnoj bazi, podrška gotovo svakom antibošnjačkom i antidržavnom projektu... jednostavno Radončićev medijski "sihir" je izgubio nekadašnju snagu.

Jedino što mu je ostalo jeste maliciozna pakost i pokušaj da još jednom ujede, barem za petu cipele.