Porodica predsjednika Republike srpske Milorada Dodika pronašla je način kako da posluje nakon što su njenim članovima, zbog sankcija Sjedinjenih Američkih Država, ugašeni računi u domaćim bankama.

Okupili su bliske ljude koji će za njih otvarati firme. Tako će nastaviti sa dosadašnjim djelatnostima ubirući stotine i milione maraka od poslova sa javnim sektorom. Primjer je firma „Agape Best“, zvanično u vlasništvu Aleksandra Dobrića.

Za gašenje računa, kako piše Capila.ba, znali su odavno. Akcija je smišljena odmah po uvođenju sankcija Dodikovoj kćerki i sinu, Gorici i Igoru, krajem oktobra prošle godine.

„Agape Best“ osnovan je 17. novembra 2023. pod istim motom kao i sankcionisani „Agape“ u vlasništvu Gorice i Ivane Dodik, inače supruge Igora Dodika – „najbolji obrok ljubavi“.

Adresa „Agape Besta“, takođe, identična – Trg Krajine 2, a radnici iz „Agapea“ već su prebačeni u novu firmu.

Vlasnik Aleksandar je rođak porodice Dodik, a njegov otac Mirko Dobrić vlasništvo sa Igorom Dodikom dijeli u firmi „Fruit Eco“.

Namjera je da sve firme, kojima su blokirani računi, budu spašavane na ovaj način.

Luksuzni restoran „Agape“ još 13. decembra 2016. godine zajedno su otvorile Gorica i Ivana Dodik. Bile su redovne na tenderima koje raspisuju organi vlasti u Republici srpskoj, ali i Bosni i Hercegovini.