Društvo | 26.02.2021.

Hospitaliziran general Atif Dudaković: Izdrži, generale, uz tebe smo

General Armije RBiH i zapovjednik obrane Bihaća tokom Agresije na Bosnu i Hercegovinu 1992–1995. Atif Dudaković nalazi se u klinici Podhrastovi u Sarajevu zbog komplikacija izazvanih virusom korona.

REDAKCIJA

Podršku generalu Dudakoviću dao je danas AntiDayton pokret čiji su članovi ispred bolnice postavili transparent podrške proslavljenom generalu, nekadašnjem komandantu Petog korpusa Armije RBiH.

Na Facebook stranici pokreta AntiDayton, uz informaciju da je general Dudaković hospitaliziran, naveden je i poziv članovima u kojem se kaže: “Pozivam vas sve da dovite za njega i uputite molbu Allahu za njegov oporavak i da prebrodi brzo i lahko ovo iskušenje. General Atif Dudaković iznjedrio je pobjede i nad većim iskušenjima, pa molimo Allah da mu podari snagu i zdravlje i pobjedu i nad ovim. Generale, želimo ti brz oporavak.”

Stavovi koje zastupaju autori nisu nužno i stavovi uredništva. Nijedan dio ovog izdanja ne smije se umnožavati, kopirati ili na bilo koji način reproducirati i koristiti bez izdavačevog pismenog dopuštenja.

Povezani članci

Ibn Sina: ljekar, pjesnik, filozof i matematičar

Ujediniti snage i odbiti zlo od sebe i svih građana BiH

Ferruh Mustuer, prvi imam Aja Sofije: Nismo izgubili ništa od našeg Bošnjaštva

"Radi tebe sve je ovo stvoreno"