Student prve godine Mašinskog fakulteta u Sarajevu Hamza Muminović iz Konjević Polja nestao je u subotu i od tada Gorska služba spašavanja Sarajevo vodi akciju potrage. Kako su nam kazali u GSS-u, još ga nisu pronašli, treutno analiziraju informacije koje su dobili kako bi odredili u kojem smjeru će ići potraga.

Naime, na poziv Policijske uprave Novi Grad Sarajevo i porodice pokrenuta je potraga za nestalim Hamzom Muminovićem, 2004. godište, rođen u Zvorniku, koji je privremeno nastanjen u Studenskom domu u Nedžarićima Općina Novi Grad Sarajevo.

Hamza je posljetnji put viđen u subotu u 18.30 sati, kada je trebao krenuti na autobusku stanicu u Lukavicu, odakle je trebao sjesti na autobus za Zvornik u 22 sata, ali se na autobuskoj stanici nije pojavio.

U nedjelju su njegovi roditelji prijavili nestanak. Kako je ispričala Hamzina majka, zadnji put čula se sa njim u petak kada joj je rekao da će u subotu krenuti kući u Konjević Polje.

Hamza je, kažu u GSS-u, tihe naravi, nije buntovan ili hiperaktivan, pa to njegov nestanak čini još misterioznijim. Iz GSS-a mole građane ako imaju bilo kakvu korisnu informaciju da jave policiji ili pozovu broj 122.