Kako su saopćili iz Naše stranke Ćudić je uputila zahtjev za sazivanjem sjednice Zajedničke komisije za nadzor nad radom OSA-e. Ukazala je na ono što je još bitno u vezi počasne iskaznice.

Sabina Čudić je komentarisala to da je Zildžić, zastupnik SDA u Parlamentu Federacije Bosne i Hercegovine, sa sobom navodno imao počasnu iskaznicu OSA BiH. 

"Neophodno je utvrditi sve okolnosti pod kojima je došlo do dodjeljivanja počasne iskaznice OSA-e, koja, prema trenutno dostupnim informacijama, može biti dodijeljena samo penzionisanim zaposlenicima te institucije. Također je važno znati kome je još dodijeljena te koje su mogućnosti njene zloupotrebe. Naravno, u skladu s nalazima Komisije insistirat ću i na odgovornosti i sankcijama", izjavila je Čudić. 

Vrlo brzo je stigao ironični odgovor Zlatana Begića, potpredsjednika Demokratske fronte i zastupnika u Parlamentarnoj skupštini BiH, na društvenim mrežama:

„Prije toga, bilo bi dobro da se istraži ko sve u sarajevskoj raji ima iskaznice srpskih i hrvatskih obavještajnih službi. Sve bi bilo mnogo jasnije…“

Nimalo milosti prema Čudićkinom licemjerju i iznenadnoj potrebi da se oglasi po nekom pitanju, a nakon višemjesečne šutnje, nisu imali brojni građani što je bilo popraćeno s burnim komentarima, a među ostalim izdvajamo vrlo koncizan, također s pravom ironičan, komentar Edina Grebovića, Bošnjaka iz Gacka koji živi u dijaspori:

"Nije tražila sjednicu parlamenta kad su Srbi blokirali puteve na entitetskoj liniji!

Nije tražila sjednicu kad su Srbi obilježavali 9. januar u istočnom Sarajevu!

Nije tražila sjednicu kad su njeni iz stranke ubili malu Dženu Gadžun !

Nije tražila sjednicu kad je Tegeltija istjerao sve Bošnjake iz UIO!

Nije tražila sjednicu kad je Dodik opsovao žrtve Genocida u Srebrenici!

Nije tražila sjednicu kad su njeni reklamirali četnicki film na SFF-u!

Nije tražila sjednicu kad Nešic podiže tri prsta u sred Sarajeva!

Nije tražila sjednicu kad se premlate povratnici u rs!...

Ali ova azbaha, ovaj kukolj, traži sjednicu zbog fotošopirane iskaznice Salke Zildžića!

ČIJI LI SI TI ŠPIJUN?

Čije obavještajne službe, Srbije ili Hrvatske?

BIA ti je nekako najbliža, znaš zbog čega?

Davno nas je na to upozorio godpodin Stjepan Kljujić."