Ja mogu samo biti na bijeloj listi, jer je anđeoska, nikakvoj crnoj. Ovo je poručio tokom sjednice Predsjedništva HDZ BIH Dragan Čović.

Govoreći o pismu koje je uputio američki državni sekretar Antony Blinken, u kojom ga sa optužuje za korupciju, Čović je kazao: “Ono je znakovito. Ono se tiče par tema, a jedno je samo iskomunicirano u javnosti. Nakon jedne posjete jednog predstavnika administracije, odnosno ambasadora u Sarajevu, u Domu naroda, kad smo se razišli prijateljski razgovor je bio, ali na kraju kaže ‘ako to ne uradiš, ja ću sutra izaći i prozvati te za korupciju, za antidejtonsko djelovanje, za rušenje vlasti itd’. I stvarno je izašlo sutra, da bi me ista osoba za desetak dana pitala zašto nisam reagirao, rekao je Čović i dodao da je odgovorio da on ima odgovornost prema BiH i naroda koji predstavlja.

"Ne može meni neko reći da je to nečiji tuđi interes. Osnovna dvojba je oko toga BH Gas. Ja sam rekao da kao što imao BH Gas, imaćemo i Južnu interkonekciju pod vlasništvom Vlade FBiH. I dalje ćemo gurati taj projekat, ja nemam nikakav privatni interes. Kao što imao dvije pošte, dvije elektroprivredom. Ja nisam politički naivan i voljan to uraditi. Ne želim dopustiti da neko iz Sarajeva sutra, zbog političke krize, isključi plin Posušju. Ja ne želim prodati interese niti jednog građanina bilo kome. Ja mogu biti samo na bijeloj listi, jer je anđeoska, nikakvoj crnoj listi. Ja sam rekao Konakoviću 'de ti to provedi ako možeš', kao i sa Radmanom koji je iznenađen da neko piše Hrvatskoj zbog nečega u BiH. Svi oni znaju da uticaj te vrste na mene neće ići”, rekao je Čović.

Cilj Dragana Čovića je, dakle, da dobije “hrvatski BH-Gas” u kojem će on imati apsolutnu kontrolu, pa da može “neko iz Širokog Brijega” zbog političke krize da zavrne plin Sarajevu.

Tako razmišlja jedan anđeo, onaj što odvodi ljude iz logora Heliodrom u Soko na prislini rad. To je anđeo koji otme stan od neistomišljenika i da ga svom istomišljeniku, pomoćniku.

To je taj korumpirani anđeo koji svojim stranačkim kolegama i prijateljima može naštimati svaki tender, opljačkati društvenu imovinu u procesu privatizacije, instalirati svoje ljude u pravosudne institucije da spriječe njegovo procesuiranje.

To je pravi anđeo, anđeo sa greškom.

Kakav li je tek đavo?!