Tokom govora predsjednika SDA Bakira Izetbegovića u Živinicama oglasio se ezan, na što je on reagirao riječima: “Pričekat ćemo ezan!” Uslijedilo je nekoliko minuta tišine dok se zrakom čuo poziv na molitvu. Za mnoge i više od simbolike.

Dedo Smail Arnaut je komentirao da se radi o jasnom išaretu i to baš kada je Izetbegović izrekao ime šehida i heroja Oslobodilačkog rata, brigadira Armije BiH Nesiba Malkića.

“Ovo nije slučajno, ništa nikada nije slučajno. Ezan se oglasio kada je izrečeno šehidsko ime našeg narodnog heroja. Ja sam sada siguran da bereket prati našeg predsjednika Izetbegovića. Ovo je jasan išaret svima prisutnima: 'Hrabro naprijed i ne bojte se!' Ali da vam nešto kažem, napišite to kad me već snimate, da ljudi znaju. Ja sam hadži Smajo i ovo ću da kažem našem narodu i ovim političarima: 'Budite budni i oprezni!' Uzvišeni podaruje išarete da uputi čovjeka, da ga ohrabri, da zna da je na pravoj strani i na pravom putu. Borba ostaje na nama. Evo, ja sam sada lično siguran da ima bereketa, ali naše će biti koliko ćemo se truditi, koliko ćemo se srčano boriti za svoje. Ne može i neće nas mimoići borba, neka to svi znaju. Nikada nije. Ni u ratu, ni sada u miru. I u ratu smo imali išarete i pomoć od Allaha, dž. š., ali borba nas nije mogla mimoići. Dao je Allah, dž. š., namjesništvo čovjeku na zemlji, da je uređuje. A ja upućujem dovu da se ovaj išaret ispravno shvati i da naš Bakir Izetbegović pobijedi, da ga Allah, dž. š., zaštiti i da bude pravedni vladar svome narodu. Amin!”