Prije samo nekoliko dana objavljeno je ažuriranje Forbesove liste deset najbogatijih ljudi na svijetu za 2023. godinu. Uz uspon Amancia Ortege, vlasnika giganta Inditex, još jedna značajna promjena je vodstvo Evropljanina Bernarda Arnaulta, vlasnika luksuznog konglomerata LVMH. S druge strane, vratio se na listu najbogatijih Indijac Mukesh Ambani, postavši najbogatija osoba u Aziji, nakon što je Gautam Adani pao na 24. mjesto.

Ovaj inženjer i poslovni čovjek predsjednik je i glavni dioničar Reliance Industries, najveće indijske kompanije u privatnom sektoru koja uključuje različite djelatnosti od građevinarstva do proizvodnje energije ili proizvodnje tekstila. Mukesh Ambani poznat je i po tome što je izgradio najskuplju stambenu nekretninu na svijetu, po vrijednosti odmah iza Buckinghamske palače.

Antilia Tower, čija se gradnja prema Forbesu procjenjuje na više od milijardu  milijuna dolara, nalazi se u Mumbaiju. Osebujnu kuću dizajnirao je arhitektonski ured Perkins + Will, koji je sedam godina radio na projektu ovog 173 metra visokog tornja s više od 37.000 kvadratnih metara površine. Zgrada koja ima 27 katova izgrađena je da izdrži potrese magnitude 8 stepeni po Richteru.

Za dizajn interijera zadužen je studio Hirsch Bedner Associates, gdje su ispoštovane smjernice Feng Shuija i Hindu uređenja. Osim što je najskuplja kuća na svijetu, Antilia Tower također se ističe svojom originalnošću, kombinirajući zelene otvorene prostore, poput okomitih vrtova kao i staklene stijene kako bi se iskoristio maksimum svjetlo.

Među ekscentričnostima koje se nalaze u neobičnom posjedu nekoliko je bazena, privatno kino, plesne dvorane, velike biblioteke, teretana, tri heliodroma, hram za molitvu i podzemno parkiralište na šest katova s kapacitetom za 160 vozila. Ali, ako postoji nešto zaista neobično, onda je to snježna soba: soba u kojoj se nalazi stroj koji pravi umjetni snijeg.

Prema pisanju nekih medija, Antilia Tower jedini je dom Mukesha Ambanija, pa je to razlog zašto nije štedio kada je u pitanju njegova izgradnja. Da bi ova impozantna kuća bila savršena, za njeno održavanje zaduženo je 600 ljudi. U predvorju ima devet dizala, a svaki kat ima drugačiji raspored. Naziv zgrade, Antilia, inspirisan je otokom u Atlantskom okeanu.