Tetris | 09.05.2023.

Načelnik Općine Stari Grad Sarajevo

Akcija "Start": Uhapšen Ibrahim Hadžibajrić, u toku saslušanje

Informaciju je za Faktor potvrdio i Asim Crnalić, advokat Hadžibajrića. U poslijepodnevnim satima uhapšena je i Alma Destanović, sekretarka u Općini Stari Grad

R. I.

U okviru akcije "Start" načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić priveden je u prostorije MUP-a KS, potvrđeno je za Faktor iz Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Informaciju je za Faktor potvrdio i Asim Crnalić, advokat Hadžibajrića. U poslijepodnevnim satima uhapšena je i Alma Destanović, sekretarka u Općini Stari Grad, a nedavno je objavljeno i da je uhapšen i Ibrahimov sin Seid.

Pripadnici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) KS od jutros su obavili pretrese na više od 20 lokacija na području Kantona Sarajevo, pri čemu su pronašli i izuzeli dokumentaciju, te određene količine gotovog novca i skupocjenog nakita. Privremeno je oduzeto i nekoliko automobila.

Pretresi su izvršeni na području četiri općine, Stari Grad, Novo Sarajevo, Vogošća i Ilidža.

Aktivnosti se provode u koordinaciji s EUROPOL-om, a odnose se na krivična djela organizovanog kriminala i pranja novca, kao i koruptivna krivična djela zloupotrebe položaja ili ovlasti, te primanje i davanje dara.

Stavovi koje zastupaju autori nisu nužno i stavovi uredništva. Nijedan dio ovog izdanja ne smije se umnožavati, kopirati ili na bilo koji način reproducirati i koristiti bez izdavačevog pismenog dopuštenja.

Povezani članci

MAŠALA: Sadiq Khan prvi u historiji osvojio treći mandat gradonačelnika Londona

Koristili pištolje: Navijači Zrinjskog naoružani upali u stan navijača Veleža i oteli transparente grupe Red Army

Izrael najavio napad, stanovnike Rafaha premjestit će na mali pojas uz obalu Gaze

Spasioci od jutros pokušavaju doći do zatrpanog rudara