fbpx

U Našoj stranci podržavaju okupaciju Palestine

Jedna je stvar to što Arnaut pozdravlja ovakve sporazume, čime se ustvari i politički akreditira i sasvim jasno pozicionira u globalnom sukobu između sile i pravde, no potpuno je druga to što Arnaut zahtijeva da Predsjedništvo BiH i Ministarstvo vanjskih poslova BiH pozdrave sramotni sporazum navodeći kao argument da su to uradile “sve zemlje regiona”.

 

Teško se odlučiti kakva je politička ptica Damir Arnaut. Je li u pitanju neka politički bezglava ptica selica kojoj se pokvario osjećaj za strane svijeta pa svake godine leti u drugom političkom pravcu, feniksu koji se svako malo nanovo rađa u plamenu još jednog političkog poraza ili je riječ o ptici kukavici koja proračunato bira gdje će podmetnuti sljedeće političko jaje?!

Ipak, čini se da je Arnaut pogodio kada je odlučio saviti novo gnijezdo u okrilju Naše stranke jer se upravo takva politička organizacija čini pristalom političaru njegovog kalibra, kredibiliteta i senzibiliteta.

Već je poznato da Našu stranku u javnosti prati opravdano loš glas vještačkog političkog projekta koji ima zadatak provoditi kojekakve agende koje inače nisu ni u tradiciji ni u interesu ovdašnjeg društva i države. Upravo u tom duhu “infiltracije agendi” jeste i najnoviji Arnautov tvit kojim pozdravlja sramotni antipalestinski sporazum Izraela i Ujedinjenih Arapskih Emirata, sporazum koji su listom odbacile sve palestinske stranke i organizacije, sporazum kojim se, u suštini, prihvata i normalizira dosadašnja izraelska okupacija otetih palestinskih teritorija te daljnje širenje ilegalnih jevrejskih naselja pa i eventualno službeno anektiranje prostora okupirane zapadne obale Jordana.

Jedna je stvar to što Arnaut pozdravlja ovakve sporazume, čime se ustvari i politički akreditira i sasvim jasno pozicionira u globalnom sukobu između sile i pravde, no potpuno je druga to što Arnaut zahtijeva da Predsjedništvo BiH i Ministarstvo vanjskih poslova BiH pozdrave sramotni sporazum navodeći kao argument da su to uradile “sve zemlje regiona”.

Kakve veze ima ponašanje “zemalja regiona” s vanjskopolitičkim stavom Bosne i Hercegovine? Da ne ulazimo u to koliko je besmisleno pozivati se na načela “zemalja regiona” od kojih su dvije odgovorne za Agresiju na Bosnu i Hercegovinu, a treća za udruženi zločinački poduhvat, te logično i podržavaju okupaciju tuđe teritorije, pitanje je i otkad to stavovi “zemalja regiona” korespondiraju s interesima Bosne i Hercegovine, a kamoli da ih diktiraju.

Zašto su uopće “zemlje regiona” relevantne u tom kontekstu?

No, sve su te nelogičnosti tako tipične za većinu stajališta i političkih inicijativa kadrova Naše stranke u koju se Arnaut očigledno odlično uklopio.

Ako se prisjetimo da Naša stranka tretira i prostor manjeg bh. entiteta, ali i većinski hrvatske kantone kao prostore na kojima je današnja glasačka većina legitimna, bez obzira kako je nastala, onda nije ni čudo da njeni kadrovi podržavaju sporazume koji afirmiraju okupaciju Palestine, jer ko na bilo kakav način podržava okupaciju u vlastitoj državi, zašto ne bi i u tuđim zemljama?! /M. Drnišlić/

PROČITAJTE I...

Sigurnosne strane inicijative za mali Schengen naročito su važne, posebno za one zemlje koje Srbija obuhvata svojim velikodržavnim imperijalnim ambicijama. Ima osnova za sumnju da će Srbija zloupotrijebiti poboljšanje saradnje po sadržajima malog Schengena za jačanje svojih subverzivnih oslonaca u funkciji udovoljavanja velikodržavnim ambicijama, jer su im takvi oslonci u posljednjim decenijama oslabljeni, iako su još uvijek vrlo aktivni na štetu mira, posebno na Kosovu, Crnoj Gori i BiH, zbog čega su upravo te zemlje osnovano, a ne paranoično, oprezne prema malom Schengenu. U svakom slučaju, i s malim Schengenom i bez njega sigurnosni sistemi srbijanskih susjeda imaju razloga za pojačano angažiranje na otkrivanju i suzbijanju subverzivnih planova, akcija i njihovih nosilaca

PRIDRUŽITE SE DISKUSIJI

Podržite nas na Facebooku!