fbpx

U Našoj stranci podržavaju okupaciju Palestine

Jedna je stvar to što Arnaut pozdravlja ovakve sporazume, čime se ustvari i politički akreditira i sasvim jasno pozicionira u globalnom sukobu između sile i pravde, no potpuno je druga to što Arnaut zahtijeva da Predsjedništvo BiH i Ministarstvo vanjskih poslova BiH pozdrave sramotni sporazum navodeći kao argument da su to uradile “sve zemlje regiona”.

 

Teško se odlučiti kakva je politička ptica Damir Arnaut. Je li u pitanju neka politički bezglava ptica selica kojoj se pokvario osjećaj za strane svijeta pa svake godine leti u drugom političkom pravcu, feniksu koji se svako malo nanovo rađa u plamenu još jednog političkog poraza ili je riječ o ptici kukavici koja proračunato bira gdje će podmetnuti sljedeće političko jaje?!

Ipak, čini se da je Arnaut pogodio kada je odlučio saviti novo gnijezdo u okrilju Naše stranke jer se upravo takva politička organizacija čini pristalom političaru njegovog kalibra, kredibiliteta i senzibiliteta.

Već je poznato da Našu stranku u javnosti prati opravdano loš glas vještačkog političkog projekta koji ima zadatak provoditi kojekakve agende koje inače nisu ni u tradiciji ni u interesu ovdašnjeg društva i države. Upravo u tom duhu “infiltracije agendi” jeste i najnoviji Arnautov tvit kojim pozdravlja sramotni antipalestinski sporazum Izraela i Ujedinjenih Arapskih Emirata, sporazum koji su listom odbacile sve palestinske stranke i organizacije, sporazum kojim se, u suštini, prihvata i normalizira dosadašnja izraelska okupacija otetih palestinskih teritorija te daljnje širenje ilegalnih jevrejskih naselja pa i eventualno službeno anektiranje prostora okupirane zapadne obale Jordana.

Jedna je stvar to što Arnaut pozdravlja ovakve sporazume, čime se ustvari i politički akreditira i sasvim jasno pozicionira u globalnom sukobu između sile i pravde, no potpuno je druga to što Arnaut zahtijeva da Predsjedništvo BiH i Ministarstvo vanjskih poslova BiH pozdrave sramotni sporazum navodeći kao argument da su to uradile “sve zemlje regiona”.

Kakve veze ima ponašanje “zemalja regiona” s vanjskopolitičkim stavom Bosne i Hercegovine? Da ne ulazimo u to koliko je besmisleno pozivati se na načela “zemalja regiona” od kojih su dvije odgovorne za Agresiju na Bosnu i Hercegovinu, a treća za udruženi zločinački poduhvat, te logično i podržavaju okupaciju tuđe teritorije, pitanje je i otkad to stavovi “zemalja regiona” korespondiraju s interesima Bosne i Hercegovine, a kamoli da ih diktiraju.

Zašto su uopće “zemlje regiona” relevantne u tom kontekstu?

No, sve su te nelogičnosti tako tipične za većinu stajališta i političkih inicijativa kadrova Naše stranke u koju se Arnaut očigledno odlično uklopio.

Ako se prisjetimo da Naša stranka tretira i prostor manjeg bh. entiteta, ali i većinski hrvatske kantone kao prostore na kojima je današnja glasačka većina legitimna, bez obzira kako je nastala, onda nije ni čudo da njeni kadrovi podržavaju sporazume koji afirmiraju okupaciju Palestine, jer ko na bilo kakav način podržava okupaciju u vlastitoj državi, zašto ne bi i u tuđim zemljama?! /M. Drnišlić/

PROČITAJTE I...

Knezović je upao u sevdah i ekstazu proslavljajući izborne rezultate u Novom Travniku, gdje je Konakovićev NiP guranjem svoga kandidata za načelnika općine podijelio bošnjačko glasačko tijelo i donio pobjedu kandidatu HDZ-a. “Sjajno je gledati kako Hrvati vraćaju Središnju Bosnu, kolijevku hrvatstva... Dite vraćamo materi i uskoro mu dajemo ime”, klikće Knezović i u vjersko-nacionalnom zanosu poentira: “Zvat će se Republika Herceg-Bosna i svi ćete biti pozvani na krštenje!”

PRIDRUŽITE SE DISKUSIJI

Podržite nas na Facebooku!