fbpx

Turska osudila gnusni napad i pokušaj paljenja džamije u južnom dijelu Kipra

U nedjelju su tri Molotovljeva koktela bačena na džamiju u Limassolu, a na njenim zidovima su ispisane antimuslimanske i antimigrantske poruke.

 

 

Vlasti Republike Turske najoštrije su osudile brutalni napad i pokušaj paljenja džamije u južnom dijelu Kipra, javlja Anadolu Agency (AA).

“Osuđujemo gnusni napad na džamiju Koprulu Haci Ibrahim Aga u provinciji Limassol“, navodi se u saopćenju turskog Ministarstva vanjskih poslova.

U saopćenju se poziva administracija grčkog dijela Kipra da poduzme potrebne mjere na zaštiti slobode vjeroispovijesti i svetosti vjerskih objekata, a da odgovorni za napad budu privedeni pred lice pravde.

“Jasno je kao dan da antimuslimanska retorika i napadi ne mogu doprinijeti u rješavanju kiparskog pitanja“, navodi se u saopćenju.

Iz turskog ministarstva su dalje poručili da takvi napadu nisu usmjereni samo protiv muslimana, već da predstavljaju prijetnju cijelom čovječanstvu.

U nedjelju su tri Molotovljeva koktela bačena na džamiju u Limassolu, a na njenim zidovima su ispisane antimuslimanske i antimigrantske poruke.

PROČITAJTE I...

Knezović je upao u sevdah i ekstazu proslavljajući izborne rezultate u Novom Travniku, gdje je Konakovićev NiP guranjem svoga kandidata za načelnika općine podijelio bošnjačko glasačko tijelo i donio pobjedu kandidatu HDZ-a. “Sjajno je gledati kako Hrvati vraćaju Središnju Bosnu, kolijevku hrvatstva... Dite vraćamo materi i uskoro mu dajemo ime”, klikće Knezović i u vjersko-nacionalnom zanosu poentira: “Zvat će se Republika Herceg-Bosna i svi ćete biti pozvani na krštenje!”

PRIDRUŽITE SE DISKUSIJI

Podržite nas na Facebooku!