Svetlana Cenić, ikona bošnjačkog polusvijeta

Cenićka kotira tako visoko da je svojevremeno, na prijedlog Fahrudina Radončića, imenovana na dužnost predsjednice Nadzornog odbora “BH Telecoma”.

 

U našem društvu, oplemenjenom raznim vrstama anomalija i poremećaja, teško je naći morbidniji fenomen od odnosa dijela bošnjačke javnosti spram lika i djela Svetlane Cenić.

Ova bivša saradnica vogošćanskog ratnog zločinca Jovana Tintora, lična prevoditeljica ratnog zločinca Momčila Krajišnika i Velibora Ostojića i lična sekretarica Nikole Koljevića, te osoba koja je u Haagu svjedočila da je koncentracioni logor Trnopolje bio “sabirni centar” u koji se “moglo ulaziti i izlaziti kada se poželi”, nije, kako bi se moglo pretpostaviti, “persona non grata”, niti na sarajevskoj političkoj sceni niti u sarajevskoj javnosti.

Štaviše, ona je rado viđen gost svih onih medija i ličnosti koji tragaju za utvarom izgubljenog “zajedništva” pa su spremni prihvatiti i podržati i osobe s ovakvom skandaloznom biografijom. Cenićka kotira tako visoko da je svojevremeno, na prijedlog Fahrudina Radončića, imenovana na dužnost predsjednice Nadzornog odbora “BH Telecoma”.

No, kako se to Svetlana Cenić odužila sarajevskoj političkoj, medijskoj i kulturnoj javnosti na ovakvom samoinduciranom zaboravu? Upravo onako kako takva jadna i ljigava glupavost jedino i zaslužuje, podmuklim provociranjem i ismijavanjem.

Naime, Cenićka svako malo na svom nalogu na Twitteru objavi neki status kojim se šovinistički ismijava nad muslimanima. Moglo bi se očekivati da će to izazvati neku vrstu skandala, ali to nije tako, jer joj upravo određeni “muslimani” lajkuju i odobravaju takve statuse!

No, šta da se radi? Uzaludno je očekivati karakterne osobine, poput časti, stida i obraza, od osoba koje nemaju kako treba ni karaktera, a kamoli časti, stida i obraza, baš kao što je žabi koja živi na dnu bunara besmisleno pričati o okeanu. Takvi i zaslužuju Svetlanu Cenić, a i Svetlana Cenić njih. /M.D./

PROČITAJTE I...

Ovo je način da se vrlo važna istina čuva od zaborava. Naša je ideja da ‘Bijelu sobu’, u kojoj će saznavati o tome šta se dešavalo tokom Agresije na Bosnu i Hercegovinu i tokom Opsade Sarajeva, posjećuju djeca osnovnih i srednjih škola. Sve što radimo ne radimo da bi mlade i buduće generacije mrzile, ili da bi se svetile i ratovale. Ne. Mi buduće generacije moramo ovome učiti jer želimo da i na ovaj način svojoj djeci gradimo bolju i ljepšu budućnost, da se nikada više i nigdje ne ponovi ono što se dogodilo upravo ovdje, u našem gradu”

Jedan dio nevesinjskih Bošnjaka i Hrvata koji su se sklonili od četničkih napada u Kasabu vijest o oslobađanju Mostara i Nevesinja dočekali su s radošću i izašli na ulice da dočekaju partizane. Međutim, dojučerašnjim četnicima izmaklo je “oslobađanje” Mostara pa im je Vlado Šegrt, komandant 10. hercegovačke udarne brigade, na 24 sata dao da “oslobode” Nevesinje, odnosno da rade šta im je volja

PRIDRUŽITE SE DISKUSIJI

Podržite nas na Facebooku!