Slučaj Pejke Medić: Šovinizam postaje normalna pojava

Ona je to učinila ne samo upućivanjem podrške Triviću, kojom prilikom Sarajevo naziva “federalnim”, te ponosnim isticanjem da kupuje isključivo u Lukavici, nego i lajkanjem sadržaja u kojima se Bošnjaci nazivaju “muslosima”.

 

Piše: Mustafa DRNIŠLIĆ

 

Koliko je zaista teška situacija u kojoj se nalazi državni javni servis BHRT otkad su ga preplavili kadrovi koji zastupaju velikosrpske i velikohrvatske svjetonazore, te o kakvoj je tačno vrsti ljudi riječ, najbolje pokazuje slučaj Pejke Medić, direktorice BH Radija 1.

Medićka, koja je i ranije bila notorna po tome što je dijelila medijske sadržaje iz kojih je bila jasna njena podrška velikosrpskim ratnim zločincima, iskoristila je skandal sa Sašom Trivićem, vlasnikom lanca pekara “Manja”, da još jednom javno demonstrira svoje velikosrpstvo.

Ona je to učinila ne samo upućivanjem podrške Triviću, kojom prilikom Sarajevo naziva “federalnim”, te ponosnim isticanjem da kupuje isključivo u Lukavici, nego i lajkanjem sadržaja u kojima se Bošnjaci nazivaju “muslosima”.

Pejićeva činjenicu da radi u gradu u kojem šovinistički vrijeđa njegovo većinsko stanovništvo, te to da svoj hljeb zarađuje u Sarajevu dok ga troši u Lukavici, vjerovatno smatra odličnom zabavom i još jednim zgoditkom za velikosrpstvo, ali nije jasno zašto bošnjačka politika dopušta da šovinisti takvog kalibra uopće imaju mogućnost za ovakvo iživljavanje?

Moraju postojati barem neki minimalni kriteriji u vezi s kadroviranjem jer je prag tolerancije, a to se najbolje ovih dana vidjelo kroz reakcije na Trivićeve twittove, već odavno pređen. Na kraju krajeva, trebaju li nam uopće državni emiteri ako će služiti za uhljebljenje i tovljenje velikosrpskih protuha poput Pejićeve koje će ih još i koristiti da preko njih provode svoje mračne agende?

PROČITAJTE I...

Sedam godina nakon objave satirične pjesme Predraga Lucića pod nazivom Ići, mići, Ahmići iz ormara se ponovo vade kosturi ovog slučaja i ponovo se pokušava poentirati na jalovoj polemici koja nikome nije donijela ništa dobro. U tome prednjači gnjevom obuzeti “crveni fratar” Drago Bojić, koji je u nedostatku pokojnog Predraga Lucića postao nova zvjezdica padalica lijevo orijentiranih portala

“Nismo zadovoljni presudom Ratku Dronjku, upravniku logora Kamenica, koji je pravosnažno osuđen samo na 15 godina zatvora. Nismo zadovoljni načinom na koji je Sud BiH tretirao zločine i cijeli pristup tom slučaju oko logora u Drvaru jer nisu obuhvaćeni svi oni koji su vršili maltretiranja Bošnjaka u tom logoru. Dragan Rodić Šaula dobio je sporazumno 8 godina jer je priznao neke krivice i otkrio neke detalje i jame u koje su bacana tijela. Samo su njih dvojica osuđena”

PRIDRUŽITE SE DISKUSIJI

Podržite nas na Facebooku!