fbpx

Sebija Izetbegović nije “misteriozni” bolesnik, ali jeste meta izljeva Radončićeve mržnje

Sebija Izetbegović živa je i zdrava, te je u trenutku objavljivanja lažnih vijesti bila radno aktivna na KCUS-u te je nemoguće da je u isto vrijeme kada je obavljala bolničke vizite prošla kroz višesatnu tešku operaciju o kojoj je spektakularno pisao Dnevni avaz.

Jedan od primjera na koji se način konstruira atmosfera linča prema SDA i njenom liderstvu jeste i nedavno pisanje Radončićevog Dnevnog avaza o misterioznom bolesniku koji je navodno u tajnosti operiran na KCUS-u. Dnevni avaz je na koncu tu ličnost identificirao kao Sebiju Izetbegović, generalnu direktoricu KCUS-a.

Činjenica jeste da je prije sedamnaest godina Sebija Izetbegović sama na vrijeme otkrila i dijagnosticirala zlokobnu bolest te je ona uspješno otklonjena. O tome je u više navrata govorila, ali od svoje bolesti nije pravila spektakl u kojem bi medijske stupce punila vijestima o svojoj “pobjedi nad bolesti”, kako to često zna biti slučaj.

Vijest o “misterioznom bolesniku”, posve senzacionalistički plasirana, bez ikakvih je opipljivih činjenica i potvrda obišla regionalne medije. Ona nije demantirana, ali prema svim informacijama s kojima raspolažemo, Sebija Izetbegović živa je i zdrava, te je u trenutku objavljivanja lažnih vijesti bila radno aktivna na KCUS-u te je nemoguće da je u isto vrijeme kada je obavljala bolničke vizite prošla kroz višesatnu tešku operaciju o kojoj je spektakularno pisao Dnevni avaz.

Dakle, Radončićev Dnevni avaz ponovo laže i po svojoj ustaljenoj navadi pritom ne bira sredstva. Štaviše, ta vrsta mrzilačke propagande odvela ih je tako daleko da se naslađuju nepostojećim metastazama Sebije Izetbegović.

Jedino nezdravo i bolesno u svemu ovome su oni kojima ovakve dezinformacije padaju napamet.

PROČITAJTE I...

Pašovićeva jednačina sugerira da je kultura = ON, a da je nacionalno = vjersko, i obrnuto. Pritom mu je sve što u kulturi proizvedu nacionalna društva i vjerske zajednice nešto nazadno, folklorno, prevaziđeno. Oboje su mu nešto što bi rado protjerao iz društva. Naime, Pašović i njegovi intimusi graknuli su još 2015. godine, kada su od Federalnog ministarstva kulture smanjene bolesno visoke dotacije za festivale poput MESS-a. Tada su tvrdili da se ukida internacionalna kultura, a subvencionira folklor. Ipak, ostaje posve nejasno kako uopće može postojati internacionalno ako nije utemeljeno na nacionalnom? Pa nije li internacionalna kultura upravo plodonosna i izlječujuća komunikacija između nacionalnih kultura? Uzalud je ovakva pitanja postavljati Pašoviću i njegovoj toploj režiserskoj braći jer je njima vrhunac umjetnosti kada djevojka koja glumi muslimanku iz svoje vagine na pozornici izvadi zastavu Bosne i Hercegovine

Da li je potrebno i spominjati da je Mazalica aktivno litijašio po Crnoj Gori, “branio” tamošnje srpske “svetinje”, borio se junački protiv “milogoraca” te, po vlastitim riječima, “osjećao nacionalni romantizam”.

PRIDRUŽITE SE DISKUSIJI

Podržite nas na Facebooku!