fbpx

SDP spašen u posljednji čas

Nakon dugo vremena, uspjeli su pronaći novog podstanara u svojim prostorijama i tako namaći nešto novca za golo preživljavanje.

 

 

Godinama su ministarstva Vlade Federacije BiH u Sarajevu bila smještena u zgradi koja je bila u vlasništvu Socijaldemokratske partije BiH. Najamnina koja im je uplaćivana bila je ključni izvor prihoda te stranke.

Međutim, nakon što su u Vladi Federacije shvatili da im je za taj novac bolje kupiti vlastite prostorije, iselili su se iz zgrade u sarajevskoj Alipašinoj ulici i preselili u upravnu zgradu “Energoinvesta”. Tada su počeli finansijski problemi u SDP-u.

Rasla su dugovanja uposlenima, mnogi su od njih i otpušteni, no čini se da su sada oni kojima nije otkazan angažman u toj stranci spašeni u posljednji čas. Nakon dugo vremena, uspjeli su pronaći novog podstanara u svojim prostorijama i tako namaći nešto novca za golo preživljavanje.

Američka škola useljava se u zgradu SDP-a, što će toj partiji, dok kritiziraju nekadašnjeg najmoprimca i okolo nude rješenja za izlazak iz krize prouzrokovane pandemijom, dati malo prostora za ublažavanje sada već hronične besparice.

Rentanje prostorija jedini je način zarade partije koja je ostala i bez identiteta i bez stabilnih izvora prihoda, a sada, eto, opet i bez prostorija. /D. H./

 

PROČITAJTE I...

PRIDRUŽITE SE DISKUSIJI

Podržite nas na Facebooku!