fbpx

Otkazan okrugli sto o korona virusu zbog korona virusa

Iz NBA su najavili da će svi mečevi biti otkazani od četvrtka do daljnjeg, nakon što je igrač Utah Jazza bio pozitivan na testiranju.  Iz NBA su rekli da igrač nije zaražen na utakmici.

 

Američko Vijeće za međunarodne odnose (Council on Foreign Relations) otkazalo je okrugli sto pod nazivom „Poslovanje u vrijeme korona virusa“, koji se trebao održati u petak u New Yorku. Razlog otkazivanja je upravo širenje korona virusa u SAD-u, piše Bloomberg.

Vijeće je otkazalo i druge događaje koje organizuje. Također, otkazani su i brojni drugi događaji nesamo u SAD-u nego i širom svijeta.

Američki predsjednik Donald Trump je zabranio putovanja između Evrope i Sjedinjenih Država u narednih 30 dana. „Da novi slučajevi ne bi došli i do naše obale, obustavićemo sva putovanja iz Evrope”, rekao je Trump u srijedu uveče. „Nova pravila stupaju na snagu u petak u ponoć”, dodao je on.

Zabrana se ne odnosi na američke državljane, kao ni na državljane Velike Britanije. Precizirano je da samo putnici iz 26 zemalja Šengena neće moći da uđu u Ameriku. Ulazak državljana drugih evropskih zemalja je i dalje dozvoljen. Širom SAD-a ima 1.135 potvrđenih slučajeva virusa, a umrlo je 38 ljudi.

Iz NBA su najavili da će svi mečevi biti otkazani od četvrtka do daljnjeg, nakon što je igrač Utah Jazza bio pozitivan na testiranju.  Iz NBA su rekli da igrač nije zaražen na utakmici.

Korona virus se proširio na 115 država. Zaraženo je više od 119.000 ljudi. Do sada se od toga oporavilo više od 65.000, a umrlo više od 4.200 ljudi. Svjetska zdravstvena organizacija (SZO) je zvanično proglasila globalnu pandemiju korona virusa.

 

PROČITAJTE I...

Najznačajniji modul ili metoda u postizanju cilja ipak je obezglavljivanje bošnjačkog političkog subjekta. Oduzimanjem kapaciteta SDA kao kičmi bošnjačke političke scene oduzima se snaga ostalim akterima koji stoje na probosanskoj političkoj platformi. Razvidno je kako bi eliminacijom Bošnjaka (dakle, i političkim minimiziranjem SDA) kao političkog subjekta nestalo i Bosne i Hercegovine. Otud brine kada politički analitičar iz Sarajeva ne vidi ovu poveznicu jer, kako kaže, atak na Bošnjake nije isto kao i atak na državu

PRIDRUŽITE SE DISKUSIJI

Podržite nas na Facebooku!