fbpx

OŠTRA REAKCIJA: Neistinama pokušavaju uvući IZ u predizbornu kampanju

Povodom objava na društvenim mrežama da je predsjednik Sabora Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini Safet Softić izjavio kako je “Elmedin Konaković pokušao unijeti razdor i smutnju u Islamsku zajednicu i staviti je po kontrolu Fetulaha Gulena”, portal Preporod.info, službeni medij Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, kontaktirao je Softića, koji je potvrdio da je riječ o lažnoj informaciji.

– Takvo nešto nikada nisam izgovorio – kategorično je negirao Softić.

Ocijenio je da se objavljivanjem ovakvih neistina zlonamjerno pokušava uvući Islamsku zajednicu u aktuelnu predizbornu kampanju, što je neprihvatljivo, te da bi to trebala biti crvena linija za sve političke subjekte.

Podsjećamo, Islamska zajednica je u hutbi 14. augusta naglasila da će ostati dosljedna svoga opredjeljenja da se ne miješa u dnevnu politiku, ali da poziva i da će pozivati sve svoje članove i pripadnike da se uključe u izborni proces i da podrže one snage koje iskreno rade za dobrobit države i naroda, koje se bore za pravedno društvo jednakih mogućnosti za sve.

(Preporod.info)

PROČITAJTE I...

I ko još ozbiljan misli da Abazović s njegova četiri poslanika može demokratizirati četništvo i sekularizirati SPC? Zbog toga će Dritan Abazović ostati upamćen ili kao najveća politička naivčina ili kao alter ego njegovog sunarodnjaka Rahmana Morine. Mržnja u politici nije saveznik, a upravo ona vodi Abazovića u političkim odlukama i sklapanju saveza. Njegova mržnja spram Đukanovića veća je nego briga za opstanak države. U međuvremenu, srpska elita u Beogradu sve posmatra i traži načine kako da svoj plan dovede do kraja

PRIDRUŽITE SE DISKUSIJI

Podržite nas na Facebooku!