fbpx

Norveška: Antiislamski desničar Dan-Eivind Lid pronađen mrtav u svom domu

Henrik Bjugan Hegdahl iz policije u Kristiansandu objavio je da je Eivind Lid imao ozljede na tijelu i da je policija pokrenula istragu zbog sumnje na ubistvo

Dan-Eivind Lid, član antiislamske krajnje desničarske grupe Sian, pronađen je mrtav u svom domu u norveškom gradu Kristiansandu, prenosi Anadolu Agency (AA).

Eivind Lid (48), poznat po antiislamskim stavovima, pronađen je mrtav u svom domu, javila je norveška televizija NRK.

Henrik Bjugan Hegdahl iz policije u Kristiansandu objavio je da je Eivind Lid imao ozljede na tijelu i da je policija pokrenula istragu zbog sumnje na ubistvo.

Eivind Lid je u augustu ove godine učestvovao u provokaciji paljenja Kur’ana desničarske grupe Sian u gradu Bergenu, a poznat je po podršci Sianovom vođi Larsu Thorsenu.

PROČITAJTE I...

Godinama kasnije, Katolička crkva pokušala je urediti festival kako bi konačno ukinula keltska vjerovanja. Tako je 610. godine papa Bonifacije IV 13. maj proglasio praznikom “kršćanskih mučenika”. Njegov potez nije bio previše uspješan pa je papa Grgur III u osmom stoljeću proglasio 1. novembar za praznik kršćanskih mučenika (Svi sveti), što se poklapa sa datumom proslave Samagina.

PRIDRUŽITE SE DISKUSIJI

Podržite nas na Facebooku!