Naša Maša i ruski Medvjed

Šta god da je u pitanju, jedno je sigurno, ovo je ogroman autogol i za tragikomičnog Mašića, no posebno za ionako uzdrmani SDP, i to u trenutku kada ovoj stranci na samrti takvi autogolovi najmanje trebaju.

Piše: Mustafa DRNIŠLIĆ

 

Kako protumačiti ponašanje i izjave Damira Mašića, političkog direktora SDP-a BiH? Mašić kao da je odlučio da u javnosti uništi i ono malo dobre volje spram SDP-a tako što će se ponašati poput karikature negativca, poput nekog komičnog zločestog lika iz crtanih filmova. Zašto je Mašić odlučio da obznani svekolikoj javnosti da se nada da će Dodik i Čović preuzeti gotovo posljednju državnu instituciju koja radi svoj posao i od nje napraviti ono što su napravili od VSTV-a? Čemu taj javni i sramotni salto mortale?

Dovoljno je pogledati Mašićev tvit pa da postane jasno da je u ovoj sasvim otvorenoj podršci velikosrpskoj i velikohrvatskoj politici Mašić usamljen čak i među prijateljima i simpatizerima jer njegov status ima tačno jedan lajk, ali desetine negativnih komentara. I otkud Mašiću takvi antidržavni i sasvim velikosrpski stavovi? O čemu je riječ?

Da li je Mašić pretrpio neki oblik nervnog sloma radi sve očitijeg propadanja SDP-a pa ne zna šta piše, ili možda zna šta piše, no ne zna da to ne bi trebao činiti? Da li je Mašićeva mržnja spram SDA toliko velika i strastvena da bi on radije prepustio državne institucije, i to one kritične, kakva je obavještajna agencija, u ruke velikosrpskih i velikohrvatskih kadrova, samo ako će mu to podariti iluziju da je time nekako naštetio Stranci demokratske akcije?

Postoji li veza između Mašićevog gotovo erotičnog velikosrbovanja i Mašićevog drugovanja s uposlenikom Ambasade Rusije u BiH Nikolayom Manulikom? Da li Mašićevo neprijateljstvo prema ovoj državnoj agenciji, posebno prema njenom direktoru Mehmedagiću, a koji obavljaju odličan posao u smislu odbrane države od prodora obavještajnih agencija susjednih država, stoji u nekoj korelaciji s Mašićevim poznanstvom s Davorom Franićem, šefom kabineta direktora Sigurnosno-obavještajne agencije (SOA) Republike Hrvatske?

Da li su Mašićevi politički kapaciteti i horizonti zaista toliko patuljasti ili je možda u pitanju jedna opservacija koja se može pročitati na internetu, a koja kaže da Damir Mašić, koji je rat proveo u Beogradu pa se tamo i formirao kao osoba, ustvari politiku jednostavno posmatra i tumači iz srbijanske perspektive jer drugačije i ne može.

Šta god da je u pitanju, jedno je sigurno, ovo je ogroman autogol i za tragikomičnog Mašića, no posebno za ionako uzdrmani SDP, i to u trenutku kada ovoj stranci na samrti takvi autogolovi najmanje trebaju.

PROČITAJTE I...

Ishitreni zaključci da se sve poslije “malo džapanja” vratilo na staro i da bi obje strane mogle da tvrde neki dobitak – Trump je bar nakratko skinuo poglede s procesa opoziva koji mu visi nad glavom i usput ispao “deeskalator” tenzija, a Iranci ujedinjenje / homogenizaciju naroda – bili su površni i brzo se pokazali pogrešnim. Vruće ratne situacije po pravilu donose neželjene posljedice. Neželjena posljedica ovih limitiranih (ratnih) operacija bilo je obaranje civilnog putničkog aviona “Boeing 737-800” ukrajinske kompanije na letu PS752 Teheran – Kijev od protivzračne odbrane Iranske revolucionarne garde

Nismo Mahmutćehajić i ja jedini ljudi u Stocu koji mogu voditi borbu. Kandidat je najmanji problem, problem je u činjenici da je OIK Stolac odlučan da radi krađu u korist HDZ-a, a da će ih u tome maksimalno štititi i pomagati 4 ili 5 članova CIK-a BiH. I nisu u pitanju samo članovi CIK-a nego i šefica pravne službe, gospođa Jasmina Hadžiabdić, koja je, pored toga što je pravomoćno presuđivana za kriminal, odnedavno ispunila i uvjete za penziju

PRIDRUŽITE SE DISKUSIJI

Podržite nas na Facebooku!