fbpx

Narod i pravda Resiću podvalili snimak, Avaz prenio

Prenosimo status Elvira Resića, predsjednika Općinske izborne komisije Novi Grad Sarajevo, koji se na Facebooku oglasio povodom pojave audiosnimka, za koji Avaz tvrdi da se njime otkrivaju krađe na izborima održanim 7. oktobra.

“Snimak koji se danas, 19. oktobra 2018. godine, pojavio na društvenim mrežama, a na kojem se čuje moj glas, predstavlja podvalu i montažu jer na njemu nije autentičan razgovor. Snimanje je načinjeno nezakonito, a zatim je sadržaj dorađen i premontiran.

Na društvenim mrežama i na YouTubeu objavljen je danas audiosnimak na kojem se čuje dio mog razgovora s Mirzom Selimbegovićem, vijećnikom u Općini Novi Grad. Riječ je o telefonskom razgovoru vođenom prije dvije godine i on nije vezan za ovogodišnje izbore, kako se to tendenciozno želi predstaviti. 

Selimbegović, danas sekretar Naroda i pravde, a 2016. godine član SDA i kandidat te stranke na općinskim izborima, na dan održavanja ovogodišnjih općih izbora, 7. oktobra 2018. godine, rekao mi je da ima neki stari snimak i prijetio mi da će ga objaviti. To je i učinio, dvanaest dana poslije. Toliko mu je, očigledno, trebalo da ga doradi i premontira. 

Budući da je riječ o neovlaštenom snimanju i objavljivanju neautentičnog razgovora, prinuđen sam podići privatnu tužbu protiv Selimbegovića.”

PROČITAJTE I...

PRIDRUŽITE SE DISKUSIJI

Podržite nas na Facebooku!