fbpx

IZNOVA RAZMIŠLJATI, IZNOVA TUMAČITI: dr. Ibrahim Kalin

Institut Yunus Emre nastavlja sa online programom na temu "Iznova razmišljati iznova tumačiti". Ovosedmični gost programa je glasnogovornik Predsjedništva Republike Turske doc. dr. Ibrahim Kalin koji će govoriti o novonastaloj situaciji koju je donijela pandemija korona virusa (COVID-19).

Ibrahim Kalin je rođen 1971. godine u Istanbulu. 1992. diplomira na Univerzitetu u Istanbulu na Odsjeku za historiju nakon čega odlazi u Maleziju radi postdiplomskih studija. 1996. upisuje doktorske studije u SAD-u na George Washington univerzitetu. Držao je predavanja na College of the Holy Cross, Georgetown Univerzitetu i Bilkent Univerzitetu na teme Islamska misao i odnosi između islama i zapada. Također je preveo djelo japanskog istraživača Toshihika Izutsua pod naslovom “Ideja postojanja u Islamu” kao i djelo osnivača tarikata Darkavijje, Mulaja El-Arabija Ed-Darkavija pod nazivom “Pisma jednog muršida”. U januaru 2010. postaje prvi koordinator pri vladi Republike Turske za javnu diplomatiju. 2012. Postaje zamjenik glavnog sekretara vlade Republike Turske.  Dolaskom Redžep Tajip Erdogana na mjesto predsjednika Kalin postaje zamjenik generalnog sekretara predsjedništva a postavljen je lično od strane predjednika Redžep Tajip Erdogana na mjesto glasnogovornika Predsjedništva Republike Turske.

Program će trajati 50 minuta, a bit će emitovan na turskom i engleskom jeziku.  Program će moderirati predsjednik Instituta Yunus Emre prof. dr. Šeref Ateš, a tokom programa, koji će biti emitovan uživo 12.05.2020. u 21:00 sati na Facebook stranici Instituta i gledaoci će moći postavljati pitanja.

Bosanski jezik :

https://twitter.com/yeesaraybosna

https://www.facebook.com/yeesaraybosna/

Turski jezik :

https://www.facebook.com/yeeorgtr/

https://twitter.com/yeeorgtr

PROČITAJTE I...

Rasim Hamidović, koji je s Osmanom Mujkanovićem organizator Likovne kolonije Džafići, navodi da su na ovom području 1970-ih godina srušene brojne stare kuće, a da se to nije desilo, danas bi ovo selo i okolina mogli biti turistički interesantni

Ako pogledamo rezultate izbora za Kantonalnu skupštinu 2018. godine, imali smo oko 2.500 glasova više, dakle, kada saberemo glasove koje su dobile te dvije koalicije. Naravno, rezultat će puno zavisiti i od izlaznosti birača, puno će zavisti i od broja registriranih u inostranstvu. Na izborima 2018. svi smo išli samostalno, ovaj put kroz ove dvije koalicije ćemo, nadam se, dobiti većinu u Gradskom vijeću. S druge strane, imamo značajna četiri politička subjekta s hrvatskim predznakom prijavljena za izbore, ovaj put ne izlaze u okviru HNS-a, te očekujemo zanimljivu političku borbu za glasove građana Mostara, u kojoj će, uvjeren sam, pobijediti Koalicija za Mostar 2020.

PRIDRUŽITE SE DISKUSIJI

Podržite nas na Facebooku!