fbpx

Erdogan: Želimo našim mladim generacijama ostaviti veliku, snažnu i bogatu Tursku

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan kazao kako nikada neće dozvoliti bilo kome da spriječi napredak i razvoj Turske

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan poručio je da će Turska uprkos svim izazovima s kojima se suočava nastaviti s napretkom i izgradnjom velikih infrastrukturnih projekata, kao i prethodnih godina, javlja Anadolu Agency (AA).

“Godišnja ekonomska korist ovog projekta u oblasti navodnjavanja za našu zemlju je 350 miliona lira, a njegov doprinos u proizvodnji energije je 80 miliona lira”, kazao je Erdogan putem videolinka na svečanom otvorenju brane Reyhanli u Hatayu i još nekoliko infrastrukturnih projekata.

“Odlučni smo da našim mladim generacijama ostavimo veliku, snažnu i bogatu Tursku”, rekao je Erdogan.

Naglasio je također da će njegova zemlja odlučno nastaviti borbu protiv svih terorističkih organizacija koje prijete Turskoj.

“Terorističke zone koje još uvijek postoje u Siriji bit će očišćene kako nam je obećano ili ćemo to sami učiniti. Nastavit ćemo aktivno djelovati na terenu sve dok ne bude uspostavljena stabilnost na našoj južnoj granici. Nikada nećemo prihvatiti nijedan korak koji će dovesti do nove ljudske tragedije u Idlibu”, kazao je Erdogan.

Istakao je da je Turska, dok je uništavala teroristički koridor duž njenih granica, jasno pokazala da će uvijek biti uz svoju sirijsku braću.

“Znamo da Turska, počevši od Hataya pa nadalje, neće živjeti u miru i sigurnosti sve dok u Siriji ne budu uspostavljeni mir i sigurnost. Baš kao na Balkanu, Kavkazu i na Mediteranu, i dalje ćemo aktivno djelovati na terenu duž naše velike južne granice sve dok ne bude uspostavljena stabilnost”, kazao je Erdogan.

Poručio je također kako nikada neće dozvoliti bilo kome da spriječi napredak i razvoj Turske.

“Neka nam ne zamjere, ali i dalje ćemo odlučno ometati one koji su neprijateljski raspoloženi prema našoj zemlji i našem narodu. Oni koji se ne suprotstavljaju terorističkim organizacijama i silama koje koriste teroriste te koji zanemaruju svaki princip i pravo kada se radi o Turskoj, nisu nas poremetili na našem putu niti će to uspjeti”, rekao je turski predsjednik.

Naglasio je da su ogromno jedinstvo naroda Turske i veliki infrastrukturni projekti pomogli toj zemlji da se suoči sa svim izazovima i problemima.

“Turska čvrsto stoji na svojim nogama iako se nalazi u samom središtu svjetskih kriznih žarišta, prvenstveno zahvaljujući snazi jedinstva i solidarnosti te razvijenoj infrastrukturi na svim poljima. Cilj nam je da zemlju u političkom i ekonomskom smislu dovedemo do nivoa najmoćnijih država u svijetu”, rekao je Erdogan.

PROČITAJTE I...

PRIDRUŽITE SE DISKUSIJI

Podržite nas na Facebooku!