fbpx

DEMANTIJ: Komšić nije dao pokroviteljstvo konferenciji na kojoj govori Zukorlić

Da je doista riječ o krajnje bizarnom skupu pod pokroviteljstvom Zukorlićeve BANU potvrđuje i demantij iz Kabineta Predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića. Naime, prema demantiju Nihada Hebibovića, savjetnika za medije i odnose sa javnošću Željka Komšića, organizator je neprofesionalno zloupotrebio Komšićevo ime, a pokroviteljstvo za ovaj događaj nije dato.

Sedmičnik Stav je u aktuelnom broju komentirao vijest da će se od 25. do 26. septembra u sali Gazi Husrev-begove biblioteke, a u organizaciji Visoke škole za turizam i menadžment Konjic i pod pokroviteljstvom predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Komšića te Bošnjačke akademije nauka i umjetnosti održati “međunarodna” naučna konferencija koja se zove “Turizam i religija” ili “Vjerski turizam i teologija”.

(Tekst možete pročitati na ovom linku: Sasvim neobično sijelo u Sarajevu )

Primijetili smo da je riječ o krajnje bizarnom spisku onih koji će se obratiti na ovoj konferenciji, a koji, osim dekanese Visoke škole turizma i menadžmenta Marijane Šećibović, prema najavi uključuju predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića, ruskog ambasadora Petra Ivancova, predsjednika srbijanske Stranke pravde i pomirenja i kandidata za poziciju reisul-uleme IZBiH Muamera Zukorlića, predsjednika Skupštine Kantona Sarajevo Elmedina Konakovića te zastupnika u Parlamentu FBiH Elmedina Volodera.

Da je doista riječ o krajnje bizarnom skupu potvrđuje i demantij iz Kabineta Predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića. Naime, prema demantiju Nihada Hebibovića, savjetnika za medije i odnose sa javnošću Željka Komšića, organizator je neprofesionalno zloupotrebio Komšićevo ime, a pokroviteljstvo za ovaj događaj nije dato.

Demantij prenosimo u cijelosti:

„Kao što vidite Predsjednik Komšić nalazi se u Njujorku. Nije bilo predviđeno ni da prisustvuje niti da se obrati tome skupu. Predsjednik Komšić nije dao nikakvo pokroviteljstvo nikakvoj konferenciji na kojoj govori Muamer Zukorlić, pa ni ovoj. Tačnije, organizatori te nazovi konferencije su na neprofesionalan način zloupotrijebili ime predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića.“

 

PROČITAJTE I...

PRIDRUŽITE SE DISKUSIJI

Podržite nas na Facebooku!